maanantai 30. elokuuta 2010

Tikkitakki


Viikonloppuna valmistauduin syksyn kirpeisiin säihin kuin oravaemo ainakin. Neulomisen ohella ompelin myös isommalle neidille syystakin. Kankaat tähän olivatkin jo odotelleet kaapissa pitkään. Tuon kukkatikkikankaan löysin kirpputorilta pari vuotta sitten ja jo silloin päätin tehdä siitä joskus tytölle takin. Nyt viimein tarve ja kangas löysivät toisensa! Myös vuorikankaan kaivoin aarrekaapistani - kangas oli vanha lasten pussilakana. Nauhoista tykkään aina kovasti ja niiden käyttö meinasikin mennä vähän överiksi. Hillitsin kuitenkin itseni ja kelpuutin mukaan vain kolme erilaista nauhaa. Bambinauha ja pilkullinen vinonauha ovat Iinulta, polvekenauhan olen ostanut Nokian kauppahuoneesta. Resorikin löytyi kotoa, joten takkia varten piti varsinaisesti hankkia vain napit. Niistä olisin halunnut turkoosit, mutta valikoima kangaskaupassa oli mikä oli. No, kai nuokin sopivat ihan kivasti... Kaavaksi valitsin pitkän pohdinnan jälkeen Sparrow-kevyttoppatakin (Ottobre 04/2009). Ihastuin erityisesti mallin huppuun!

Tikkikangasta jäi vielä sen verran, että siitä saisi tehtyä sellaisen ihanan vauvamaisen nauhalakin. Löysin jo sopivan kaavankin. Enää pitäisi vain löytää aikaa.

Muskarireissulla sain napattua vauhtimimmistä muutaman kuvan. Lapset kyllä löytävät mitä ihmeellisempiä aarteita teiden varsilta. Tällä kerralla taikaoksaa retuutettiin mukana monta korttelinväliä.4 kommenttia:

  1. Kiitos sulle avusta vuorikankaan valinnassa :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana takki! Ja voihan lääh noita aiemmin tekemiäsi villapöksyjä! ♥

    VastaaPoista