keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Akkalauma ja muuta joulutohinaaEnsilumen myötä mieleni virittyi oitis

joulutuulelle.

***

Aloin suunnitella (ja toteuttaa) kaikenlaisia shh-shh-juttuja tonttujen apurina. Jotain on jo valmistunutkin, mutta niitä ei parane esitellä täällä ennen aattoa. Ties vaikka itse joulupukki siitä kiukustuisi! Hui! Yritän kuitenkin muistaa kuvata lahjaksi päätyvät käsityöt ennen niiden pakettiin käärimistä ja laittaa kuvat sitten aikanaan tännekin.


Oli aikaista tai ei, mutta olen myös häärännyt kotona jouluisia juttuja. Kaivelin jo esiin viime jouluksi askartelemani maatuska-kuusenkoristeet. Meille ei kuusta täksi jouluksi tuoda, sillä lähdemme sukulaisten luokse joulunpyhiksi. Maatuskat saavatkin siis ilahduttaa meitä jo ennen joulua istuskelemalla ympäri olohuonetta.

***
Kauppareissulla ostoskoriin hyppäsi pari valkoiseksi aikovaa amaryllista. Lisäsin ruukkuihin niiden kaveriksi sammalta ja käpyjä.

***


Jouluisessa sisustusvimmassani siirsin myös osan retrokankaistani kangaskaapista näkyville olohuoneen kirjahyllyyn. Kirjat joutuivat nyt valitettavasti siirtymään toiseen hyllyyn lomittain ja päällekkäin... Kankaiden uudelleen sijoittamista puolsi kuitenkin useampikin seikka: ensinnäkin ne ovat ihania, toisekseen niiden näkeminen inspiroi jatkuvasti ja ehkä merkittävämpänä syynä oli se, että ne eivät enää mahtuneet kangaskaappiin. Näin on vain päässyt käymään.


5 kommenttia:

 1. Voi että mikkä maatuskat ja kankaat! Mahtavaa jouluintoa sinne. Itsekin aattelin kaivaa kohta "Joulukuun päiviä"-kirjan esiin. ;)

  VastaaPoista
 2. Ompas herkullinen kangasnäkymä =) Varmasti inspiroi!

  VastaaPoista
 3. Kivoja mummoja! :-D Ja hyvä idea tuoda nuo kankaat esille ihan sisustuselementiksi. Parempi näky kuin kirjanselkämykset. ;-)

  VastaaPoista
 4. Siis voi EIII noita sun retrokankaita!!! Mistä tuollaisia voi löytyä, ei meiltä päin vaan koskaan!!! Tuollaisten näkeminen nostaa mun verenpainetta, ja ihan hyvällä. ;D

  VastaaPoista
 5. Mihinkähän hyllyyn ite laittasin retrokankaani! Ihania ideoita täällä blogissasi!

  VastaaPoista