keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Maatuskamekko


Minulla on ollut Juju-lastenvaatekirja hyllyssä jo esikoisen odotusajoista lähtien. Olin sitä ihaillut monesti, mutta kirjan kaavat olivat jääneet kokeilematta lähinnä siitä syystä, että mallit on kaavoitettu vasta 90 sentistä eteenpäin. Pikkuvauvan äitinä koko 90 tuntui todella etäiseltä maailmalta... Nyt osa tytön vaatteista on jo 98 senttisiä, joten yhtäkkiä muistin taas kirjan olemassaolon. Päätin kokeilla siitä Maatuskamekon kaavaa. Pitkään pähkäilin koon 90 ja 100 välillä, mutta päädyin lopulta pienempään - onhan minulla tuossa toinen käyttäjä kasvamassa, jos mekko osoittautuisi liian pieneksi :) Onneksi valitsin pienemmän koon, sillä kaava on todella reilu! Näin mielessäni vihreän kukertavan retromekon, mutta käyttäjä sanoi painavan sanansa kangasvalintoihin. Sen oli oltava tuo pinkkipohjainen pussilakana! Eipä siinä sitten muu auttanut kuin valita kankaat natsaamaan pinkkiin lakanaan. Mekon materiaaleina on kahta erilaista kierrätyslakanaa ja vinonauhat leikkasin vanhasta virttyneestä kukkaverhosta.

Tämä lastenvaatekirja on kirjoitettu sellaisella otteella, että aloittelijakin voisi sen ohjeista innostua ja onnistua. Kuitenkin kaava ja työohje ovat välillä aivan käsittämättömän suurpiirteisiä ja outojakin. En oikein ymmärrä, miksi kirjan tekijä on jättänyt käyttämättä vakiintuneita kaavamerkkejä ja kehitellyt niiden tilalle omia versioitaan. Samoin jotkin yksinkertaiset ompelurakenteet on kerrottu hyvinkin tarkkaan ja hieman hankalammat kohdat mainittu vain jotenkin epämäräisesti sivulauseessa. Jos tämä olisi ollut ensimmäinen ompelukseni ja olisin yrittänyt saada ohjeista tolkkua, lopputulos tuskin näyttäisi edes mekolta!Helmat ainakin hulmuavat!6 kommenttia:

 1. hei

  Huomasin saman juju kirjassa tosiaan on ihmeelliset ompeluohjeet?!?!!

  Sanna

  VastaaPoista
 2. Hieno mekko! Näyttää kivalta päällä vaikka onkin reilu.
  Mä oon joskus lainannu tuo kirjan kirjastosta mutta silloin vain kattelin kuvia. Eikös siinä kirjassa kuitenkin ollut kivoja ideoita. Pitääpä lainata uudestaan ja tutustua tarkemmin, myös tuohon ohjepuoleen.

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko, tosi kivat kankaat. Mun pitääkin kaivella tuo kirja jostain esille.

  VastaaPoista
 4. Me like!! :-) Onpas tosiaan reilu kaava.. Mullakin on tuo kirja ja olen ajatellut että omalle lapselle kaavat alkavat jo olla pieniä mutta ehkeivät sittenkään...(hmmm....kummitytölle sopisi juuri tuollainen mekkonen oikein hyvin...)

  VastaaPoista
 5. ihana mekko! itelläkin tuo kirja hyllyssä en ole saanu mitään aikaiseksi siitä viel tehtyä! Aika reilulta kaava vaikuttaa! Jodunkin meijän rimpulalle kaventaan reilusti!

  VastaaPoista
 6. Kiva mekko! Hyvä, että laitoit sovituskuvia! Meidän neiti on nyt 86koossa ja olen miettinyt et vois tehdä tuollaisen jujun 90kokoisen mekon. Mutta meillähän hukuttais siihen! Olen samaa mieltä noista ohjeista. Toisaalta kirja on ilmeisesti mietitty aloittelijoille mutta ohjeet on aika sekalaisia. Olen tehnyt omasta päästä sen mitä kirjasta olen ommellut ilman ohjeeseen tukeutumista. ;)

  VastaaPoista