perjantai 14. kesäkuuta 2013

Turkoosit + limet tilkut = pehmoinen peittoMoni ihastui aiemmin tekemiini vauvojen trikoisiin tilkkupeittoihin. Eräs asiakas kysyi, onko peittoa mahdollista saada isommassa, ns. torkkupeittokoossa (125 x 155 cm). No onhan toki!

Väreiksi toivottiin turkoosia ja limeä. Väliin ujuttelin muutamia virhetilkkuja keltaisen ja vihreän sävyissä. Peiton taustapuoli on pehmeää fleeceä, josta ompelin myös peittoon reunukset. Pieniä trikoopeittoja en ole tikannut ollenkaan, mutta pitkän pähkäilyn jälkeen tikkasin tähän keskelle 4 x 5 tilkun kokoisen suorakulmion tilkkujen saumakohtaan. Päällepäin tikkausta ei huomaa, ellei aivan etsimällä etsi, joten tuo tikkaustyyli sopii mielestäni hyvin juuri trikoopeittoihin.

Aivan ihanan pehmeä ja rikäs peitto tästä kyllä tuli!


10 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Olis melkein pakko itsekin värkkäillä joku tämmönen, kun trikootilkkuja kertyy aivan älyttömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Trikootilkuissa on jotain tosi mystistä: vaikka niitä kuinka paljon käyttäisi, tilkkukassi on aina yhtä täynnä... Tähänkin peittoon meni pitkälti toistasataa tilkkua, mutta ei auttanut yhtään :D

   Poista
 2. Ihan mielettömän raikkaan värinen ja upea muutenkin :) värit on huikeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nina! Itsekin tykkään tästä värimaailmasta kovasti :)

   Poista
 3. Oi mikä ihanuus! Kyllä tuon alla kelpaisi päiväunet ottaa. =)

  VastaaPoista
 4. Minä olen kasannut tuohon tilkkulaatikosta mieluisia kuoseja ja vauvalle ois tarkoitus tuollainen tehdä peitoksi :) Yleensä olen neulonut mutta niitä on jo muutama niin jos kokeilis tehdä tilkuista! Mietin vaan, että miten saan nuo trikootilkut nätisti ommeltua ettei saumat veny kovin. Oletko laittanut tukikangasta ja onko nuo ommeltu saumurilla ja ompelukoneella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa että tässäkin tilkkutyötavassa leikkaamisvaihe on tärkein ihan niin kuin joustamattomienkin tilkkujen kanssa. Eli ihan mitan kanssa leikkurilla olen leikellyt jämptisti saman kokoisia tilkkuja, niin ei ole tarvinnut niitä kulmissa venytellä. Saumurilla ompelin (differentiaalisyötöllä) ensin rivit pötköiksi venyttämättä tilkkuja. Sitten silitin saumanvarat yhteen suuntaan ja ompelin pötköt yhteen. Tukikankaita en käytellyt. Ja taustapuoleksi fleece on mielestäni mainio kangas joustavuutensa, pehmeytensä ja helpon työstettävyytensä vuoksi. Ompelukoneella ompelin vain tikkaukset. Olisiko tästä sepustuksesta apua?

   Iloista tilkkuilua! :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Minullakin löytyy leikkuri ja alusta joten lähden siitä liikenteeseen! Ajattelin laittaa trikoon taustaksi mutta kelpaa varmaan sekin kun joustaa kuitenkin myös :)

   Poista
  3. Luulisin minkä tahansa joustavan kankaan sopivan tähän työhön taustakankaaksi. Trikoosta tulee varmaankin mukavan kevyt kesäpeitto. Itse toisaalta tykkään siitä, että fleece korvaa tavallisissa tilkkutöissä käytettävän vanukerroksen muhkeudellaan. Makuasioita :)

   Esittelethän sitten valmiin peitteen blogissasi! :)

   Poista