tiistai 16. syyskuuta 2014

Tuunataan rattaat!


Mulla on jo pitkään ollut haaveena tuunata vanhat rattaat uuteen uskoon. Varastossa on lojuneet yhdet Brio Ponyjen raadot odottelemassa inspiraatiota jo useamman kuukauden ajan. Siellä ne lojuvat edelleen, sillä innostuinkin ihan yhtäkkiä tuunaamaan hyvärunkoiset ja auttamatta vanhanaikaiset Brion yhdistelmärattaat, jotka bongasin kirpputorilta.


Kaivelin kangasvarastostani alunperin takkiprojekteiksi aikomani paksut retropuuvillat esille ja mittailin menekkiä. Totesin heti alkuun, että mitään kankaita ei riitä kaikkien vaununosien ompelemiseen, joten kova vaunukoppa ja jalkapeite jäivät suosiolla odottamaan uutta innostuksen puuskaa ja sopivasti muihin kankaisiin mätsääviä retrokankaita.


Piirtelin vanhoista tekstiileistä kaavat ja yritin olla tuhoamatta alkuperäisiä projektin tuoksinassa (huonolla menestyksellä.) Istuinpehmuste oli helppo nakki, mutta kuomua jännitin etukäteen. Syytä olikin. Yritin ymmärtää kuomun ompelujärjestystä ja muita kommervenkkejä syynäämällä kääntöaukon paikkaa ja muita vihjeitä. En tiedä, millaisilla vehkeillä rattaiden tekstiilejä ommellaan oikeasti, mutta kotikoneisiin kuomun raudat oli mahdotonta saada taipumaan. Jouduin siis ompelemaan pitkiä pätkiä käsin.Ahersin projektin (=kuomun) kimpussa yhden sunnuntaipäivän aamusta iltaan asti ja maanantaina marssin heti aamusta istuinpehmusteen kanssa suutariin nepitystä varten. Sen jälkeen sain viimeisteltyä rattaat.


Kaavat taidan hävittää, jottei dementian myötä tuunaushimo iske uudelleen. Oli meinaan hommaa. En totisesti aio hakea Briolle ompelijaksi...

Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen!

6 kommenttia:

 1. Mahdottoman ihanat!
  On noissa varmasti hommaa, mutta kyllä on upeat! :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanat, ihanat! Meidän rattaiden käyttäjäkin niitä ihastelee.. Mutta taitaa tuollaisessa olla niin paljon työtä, ettei minusta siihen olisi.. Ihastelen muiden töitä siis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villakissa! On niissä kyllä työtä, mutta kyllä siitä selviää. Ei ehkä heti huvita tehdä samaa uudelleen kuitenkaan... ;)

   Poista