sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Äidille kans!


Pitihän äiskänkin saada jotain tuosta ihanasta Metsolan apilafroteesta, joten pikaompeluksena valmistui tällainen hauska tunika (kaava Ottobre woman 5/2009). Oikeastaan hinkusin itselleni sitä vihreää apilaa, mutta kun ruskeaa sai tositosihalvalla kakkoslaatuisena, niin sitäpä sitten kuitenkin hankin. Ja ihanaa on tämäkin kangas!En osaa olla kovin sovinnainen omissakaan vaatteissani, joten ompelin tunikaan etutaskut keltaisesta apilafroteesta. Veikeät, eikö vain? Taskuun voi sitten sujauttaa vaikkapa sen kotiavaimen puistoreissuilla. Avaimenperä on PaaPii Designilta :)
Tasku oli muuten tosi yksinkertainen tehdä, kun huolitteli kaarevan reunan saumurilla, jonka differentiaalisyöttö oli asetettu siihen "syrttäävään" asentoon (Pfaffissa N-2). Ei tarvinnut ommella erillisiä syötöslankoja, kuten ohjeessa neuvottiin.
Blogiini on liittynyt paljon uusia lukijoitakin. Kiva! Tervetuloa! Erityisen suurella ilolla luen kaikki kommenttinne. On mukava tietää, ettei höpise täällä ihan yksinään.
16 kommenttia:

 1. Ompa kivan näköinen tunika! vaikka onkin ruskea niin silti sellanen pirtsakka, varmaan nuo taskut tekee :)

  VastaaPoista
 2. Mukavan näköinen tunika, mun mielestä ihan kiva jos aikuisetkin jaksaisivat olla edes vähän leikkimielisiä pukeutumisessaan.

  VastaaPoista
 3. aivan ihana tunika! olen etsinyt itselleni sopivaa kaavaa ja tätä taidankin lähteä metsästämään kirjastosta,heti huomenna :)ihania muitakin ompeluksia löytyi blogistasi :)

  VastaaPoista
 4. Hieno tunika ja nyt harmittaa vielä enemmän että teinkin ruskeasta apilasta tytölle singoallan, kun ensin ajattelin että teen itselleni.

  VastaaPoista
 5. Kiva tunika. Nuo keltaiset taskut piristävät kivasti!

  VastaaPoista
 6. Vau miten kaunis, ne taskut sopii mielettömän hyvin! Upea, upea, upea!

  VastaaPoista
 7. Nätti :) Taskut antaa kivan pirteän ilmeen :)
  Mun pitäisi kans opetella hyötykäyttään enemmän noita differenttiaali (kauhen vaikee sana)säätöjä.

  VastaaPoista
 8. Taskut piristää tosi paljon! Muutenkin kaunis tunuka.

  VastaaPoista
 9. Hieno tunika, kivan mallinen ja samaa mieltä taskuista muiden kanssa, ihanat! :)

  VastaaPoista
 10. IHANA! Sama kangas mulla odottelee, että rohkenisin itselleni ommella, yleensä tulee vain lapsille tehtyä...
  Ja onpas muuten kiva kukkatapetti tuolla taustalla, onko tapettitalon? :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos! :)

  Minni: Kukkatapetti tosiaan on Tapettitalon valikoimista (samoin se oranssi tapetti). Tosi kiva, että noita aitoja 60-70-luvunkin tapetteja tehdään vielä.

  VastaaPoista
 12. Uusi lukija täällä hei! Tosi ihana tunika, täytyy joskus kokeilla kaavaa, näyttää kivalta! Enpä ole pitkiin aikoihin itselleni ommellut, lapsille vain...

  VastaaPoista
 13. Googlailin ompelukonejuttuja, kun tartten uuden, ja päädyin jotenkin blogiisi. Tunika on ihana, ja sai leveän hymyn, koska itselläni on ihan sama malli, tummanruskeasta neuloksesta. Aivan suloinen pidettävä :) Ompeluintoa!

  VastaaPoista