maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kameralaukku


Ollaan perheen kanssa vietetty pääsiäistä ihanan rauhallisissa tunnelmissa. Kaikesta rauhasta huolimatta äiti on toki pariin otteeseen karannut ompelukoneelle, kun kerta se perheen toinenkin lastenleikittäjä on ollut monta päivää maisemissa. Lähinnä olen tehnyt lahjaompeluksia, joista kerron sitten aikanaan lisää. Tänään kuitenkin tartuin jo pidemmän aikaa suunnitelmissa olleeseen kameralaukkuprojektiin. En oikein koskaan malttaisi ostaa valmiita laukkuja peleille ja vehkeille, kun ne mokomat maksavat lähes saman kuin ne kuljetettavat tavarat itsessään. Ja laukut ovat yleensä vieläpä tylsän näköisiä tai jopa rumia.

Nyt siis tehtävänä oli ommella suojaava laukku järkkärille ja videokameralle oheishärpäkkeineen. Kankaiksi valitsin taas vaihteeksi oikein retrokuoseja. Välissä on vanua ja sisäpuoli kosteudenpitävää PULia. Kaikki tykötarpeet olivat jollakin tavalla jämämateriaaleja: kankaat kierrätettyjä ja osin aika pieniäkin säästämiäni tilkkuja, PUL Myllymuksujen kaupanpäällistilkkuja (kuvista poiketen todellisuudessa väriltään ruohonvihreää eikä minttua...), vetoketju johonkin epäonnistuneeseen projektiin hankittua ja siitä asti laatikon pohjalla pyörinyttä ja vanu tilkkupeitoista yli jäänyttä. Eipä tarvitse kauheasti laskeskella laukulle hintaa :)


Itselläni on näissä laukkuhommissa aina suurin miettiminen siinä, miten saan kaikki saumat kätevimmin piiloon. Tällä kertaa päädyin ompelemaan vuorin ja päällisen valmiiksi ja yhdistämään kerrokset vetoketjulla. Ompelin näin ollen vetoketjun kiinni yhdellä ompeleella, joten se ei ole laukun siistein kohta... Laukun pohjalle tein irrallisen kovikkeen kankaalla päällystetystä paksusta kartonkilevystä. Lisäksi ompelin kaksinkertaisen PUL-suikaleen moneen mukautuviksi väliseiniksi ompelemalla sen kiinni vain päädyistään laukun takasivusaumoihin ja yhdellä ompeleella keskelle eteen.


Näitä laukkuprojekteja minulla on tosiaan ollut useita. Olen todennut omatekoiset laukut niin käteviksi ja kivoiksi, että päädyn useimmiten tekemään ne itse. Tässä kuva vanhan  filmijärkkärini laukusta, jonka pohjalta suunnittelin tämän uusimman laukun.


Ja tässä jo toistakymmentä vuotta sitten (hui, taidanpa olla aikas vanha...) tekemäni saappaidenkantolaukku. Tai siis ainakin silloin yritin naamioida saksofonilaukun saapaslaukuksi ;) Saappaan varsi on tasku, jossa kuljetan yleensä nokkahuilua. Tämän laukun tein suojaavaksi ompelemalla yhden kerroksen retkipatjasta. En kyllä enää kuollaksenikaan muista, miten lopulta yhdistin kaikki kolme kerrosta toisiinsa, mutta taisi siinä olla melko paljon käsin ompelemista...


Teitä lukijoita on siunaantunut jo aivan hurja määrä! Siitä ilahtuneena taidan laittaa arvonnan pystyyn, kun tuo 200:n rajapyykki ylittyy :)

19 kommenttia:

  1. Miten Sinä osaat? Mahtavat kaikki!

    VastaaPoista
  2. Näitä kun katsoo, niin alkaa harmittamaan tuo oma harmaa kameralaukku.

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno ja huippu idea! Hyvin saa hyödynnettyä jämäpalasiakin, perus pienelle kamerallekkin kun tekisi niin ei menis juuri ollenkaan kangasta ja kuinka kivoja niistä saisikaan :)
    Kivoja juttuja muutoinkin blogissasi,taitava olet käsistäsi kyllä ja hauskoja ideoita monia, liityin lukijaksi :)
    Kivaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Se on kyllä kivaa, kun tällaisiin ompeluksiin voi käyttää ne pienetkin säästämänsä kangaspalat.

      Poista
  4. Upeita kaikki! Ei mun hermoille tuollaisia tehtäis...

    VastaaPoista
  5. Kaikki olivat mahtavia! Aivan ihanan värikäs ja persoonallinen kameralaukku :)

    VastaaPoista
  6. voi ihana! mun tartteis kans väsätä kameralaukku - syynä se, että valmiit on liian painavia ja niihin ei saa sitä mitä mä haluun kameraveskassani kuljettaa (eli pitää sitä samalla käsveskana ;))
    tää luo uskoa siihen, että kenties joskus mäkin tuollaisen projektin saan aikaiseksi... ehkä... ehkä, tahi sit en...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehden saa tosiaan juuri sellaisen kuin tarvitsee. :)

      Poista
  7. Tulipas kyllä hieno laukku, paljon hienompi kuin ne tavallisen tylsät mustat.

    VastaaPoista
  8. siis voi upeus! juuri tuollaist akameralaukkua kaivattais täälläkin. on vaan niin iso kamera että sais melkeen olla vielä pyörät alla :D itse olen miettinyt kans jos tekis ja löysin pinterestistä ohjeet miten sellainen tehään valmiiseen laukkuun. ei vaan oo läheskään yhtä kiva kun tuo sinun :)

    VastaaPoista
  9. Ihania laukkuja! Pitäisiköhän mun ommella viulukotelolle joku värikäs suojapussi, johon applikoisi konekiväärin kuvan? ;)

    VastaaPoista