sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Trikoopaloista peitoiksi


Järjestelin kangasvarastoani ja pienehköistä trikoopaloista alkoi syntyä kuin varkain värinmukaisia kasoja. Kasat näyttivät niin herkullisilta, että päätin ommella niistä pieniä tilkkupeittoja. Meillähän ei vauvoja enää ole, joten ompelin nämä puotiin. Yhdistin trikootilkut saumurilla, kuten näissä aiemmin ompelemissani joustofroteehuppareissa (klik ja klik). Peittojen taustalle ompelin pehmoisen flleecen ja reunan huolittelin joko erillisellä resorikaitaleella tai taittamalla taustapuolen fleecestä reunuksen etupuolelle.

Näistä tuli niin ihania, että olen vain tyytyväinen, etten joudu valitsemaan, mikä jäisi omaan käyttöön. Luultavasti kävisi nimittäin niin, etten malttaisi luopua yhdestäkään ;)

Mikä sinun mielestäsi on kivoin peitto?





Iloista sunnuntain jatkoa kaikille blogini seuraajille!

25 kommenttia:

 1. Kauniita väriyhdistelmiä! Nättejähän ne on kaikki, mutta puna-vihreä kaikkein mieluisin. :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kaikki! Valitsisin luultavasti vihreän tuon fleecen kuosin takia :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja! Ja hyvä idea trikootilkkujen hyötykäyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kelpo tapa saada pienet, kivat trikootilkut vielä hyödyksi :)

   Poista
 4. Ihania kaikki!!! :)
  Mun tämän hetkiseen makuhermoon osuvat ylin ja alin, ehdottomasti!

  VastaaPoista
 5. Ihania! Minä jotenkin vierastan noita tilkkutöitä kun pelottaa, että niistä tulee ihan vinoja tai kieroja tai jotain vastaavaa... Mutta eritysesti tuo musta-oranssi on ihan ykkönen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutöiden suhteen kannattaa heittää turhat pelot nurkkaan! Trikootilkkuja on ärsyttävämpi leikata kuin perus puuvillaisia, mutta ommellessa ne ovat armollisempia, kun niitä voi tarvittaessa hieman venyttää. Saumurilla ommellessa toisaalta kohdistukset menevät helpommin hieman vinkuralle, mutta eihän se niin vakavaa ole... Tilkkutyöt ovat ♥, joten kannattaa ainakin kokeilla! Kaunis kangas + kaunis kangas = paljon ihanampi kangas :) Tämä on mun periaate ;)

   Poista
 6. Todella kauniit väriyhdistelmät! Sulla on silmää! :D

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihania kaikki!! Mutta eniten tykkään ylimmästä musta/oranssi/keltaisesta :)

  VastaaPoista
 8. Hienoja, keltainen on ehdottomasti paras!

  VastaaPoista
 9. Oijoi kun on IHANIA!!' <3 Mää oon kans jemmannut 15x15 trikootilkkuja juuri tätä tarkoitusta varten, mutta en ole vielä raskinut tarttua toimeen.. Tämä innosti kyllä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 10. on kyllä suloiset, keltainen mun lemppari!!!

  VastaaPoista
 11. Herkullisia! Juuri itsekin tein pieniä tilkkupeittoja, kylläkin puuvillasta. Täytyy varmaan kokeilla myös trikoosta.

  VastaaPoista
 12. Mielettömän ihania! Ei noista pysty valitsemaan, kun ovat kaikki niin kauniita :)

  VastaaPoista
 13. Ihania! Puna-vihreä, siis toiseksi ylin on ehdottomasti oma suosikkini. :)

  VastaaPoista
 14. Ihania, mä taidan tykätä joko keltaisesta tai turkoosista eniten. Hyvin yhdistellyt tilkut!

  VastaaPoista
 15. Voi kuinka ihania peittoja! Keltainen kyllä kotiutuisi meille mieluiten (: Itelläki moinen teikeillä, mutta en millään saa saumoja kohistettua :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumurin kanssa tosiaan kohdistaminen ei aina osu, vaikka mielestänsä tosi tarkasti saumat mallaisi yhteen. On se kone semmoinen louskotin kumminkin ;) Mutta tämä ongelma häviäisi sillä, jos tekisi peiton muista kuin säännöllisistä neliöistä. Esim. suorakulmiosta voisi koota peiton niin kuin tiiliseinän, jolloin mitään ei tarvitsisi yhdistäessä kohdistella!

   Poista
 16. Kiva idea tuo huppari! Ja ihanat värimaailman noissa peitoissa. Itsellänikin on sama paha tapa keräillä noita pieniäkin tilkkuja. Taitaa johtua tilkkutyötaustastani. Samanlailla ajattelin niitä tässä ryhdistäytyä kokoamaan peitoiksi. Yksi odottaakin jo reunojen kanttausta, sen tilkut pilkoin jälkikasvun vanhoista vauvanvaatteista, kun en raaskinut niitä (lähinnä bodyja) poiskaan heittää ja menekki kirpparilla oli kovin vähäistä. Voihan sitten peitosta muistella, millaisiin vaatteisiin mussukat pienenä kääräistiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea leikata tilkkupeitoiksi myös vanhoja vauvan trikoovaatteita. Niistä on kyllä tarjontaa kirppiksillä ihan yllin kyllin, joten tunnearvoa vastaavaa summaa niistä ei myydessä saa... Ja jos kangas on säilynyt lähes nypyttömänä, sehän toimii uusiokäytössä mainiosti :)

   Poista
 17. Ihania! Nyt melkein alkaa kaduttaa, että olen luovuttanut käytännössä kaikki trikootilkkuni päiväkotiin sekä ompeleville ystäville :) Toisaalta jos ne pyörisivät nurkissa, olisi useampi kassillinen, eikä niistä silti välttämättä tulisi tehtyä mitääj.

  VastaaPoista
 18. Kiitos kommenteista ja intoa kaikille trikootilkkutöihin :) Kelta-musta peitto taitaa olla näistä suosituin väriyhdistelmä.

  VastaaPoista