perjantai 30. toukokuuta 2014

TrikoolätsätViime kesänä ompelin pinon kierrätyskankaisia lätsiä Teelikamenttenille. Ne jakoivat asiakkaiden mielipiteet juurikin kierrätysteemansa vuoksi. Retro ei iske ihan kaikkiin.

Täksi kesäksi mietin, tekisinkö kierrätyskankaisten lätsien rinnalle vastaavia myös uudesta puuvillasta. Pitkän pähkäilyn jälkeen päätin kuitenkin tehdä uuden malliston teelikamenttenmaisesti trikoosta. Useita eri kuositrikoita yhdistelemällä lätsistä saisi tosi erilaisia.

Joustamattoman kankaan vaihduttua joustavaan piti myös lätsän mallia hieman hienosäätää. Päädyin tekemään lätsästä vuoritetun ja niskapuolelle lisäsin resorikaitaleen. Lopputulos on hyvinkin lippalakkimainen istuvuudeltaan.

Koekäyttäjät ihastuivat ja Helsingin Käsityökorttelissa ensi esiintymisensä saaneet lätsät myytiin joidenkin kokojen osalta loppuun. Tällä viikolla ei ole helteitä näkynyt, mutta pyöräytin lippistehtaan käyntiin. Juuri nyt valikoimasta löytyy nämä lätsät:2 kommenttia:

  1. Onhan mukavan näköinen malli, minä vielä metsästän täydellisen lippiksen kaavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milmajohanna! Täydellisen päähineen tai minkä tahansa vaatteen kaava on kyllä kinkkinen juttu - varsinkin jos niitä tekee myyntiin. ;) Toiveita kuunnellessa täydellisen lippiksen tulisi mennä korville ja jäädä korvien päälle, varjostaa kunnolla silmiä ja olla pienilippainen, olla napakka ja olla iso mössykkämalli, sisältää niskaan huivi ja olla ilman sitä... Toiveiden keskellä on keksittävä sopiva välimuoto tai tehdä seitsemää eri mallia. Aina on kuitenkin joku, jonka mielestä vähintäänkin väri on väärä, joten on hyväksyttävä se, ettei tuotteista voi tulla kaikille mieluinen. Mutta monille tämä malli on mieleinen ja hyvä ja se riittää <3

      Poista