lauantai 26. marraskuuta 2011

Keppiheppa


Isompi tyttöni on jo pidemmän aikaa toivonut omaa keppihevosta. Olin toki ajatellut toiveen jossakin vaiheessa toteuttaa, mutta aina tuli jokin muka tärkeämpi käsityö edelle. Muutama päivä sitten kuulin saman toiveen aikamääreen kanssa: "Äiti, tekisitkö mulle keppihepan joululahjaksi?" Aika hämmästyttävä toive, kun tyttö uskoo joulupukkiin ihan täysillä ;)

Otin sitten itseäni niskasta kiinni ja ompelin hevosen. Vielä varsin kokemattomalle ratsastajalle sopiva ensimmäinen hevonen on vanha, rauhallinen tamma. Vähän itsepäinen ja laiska, mutta varmasti luotettava ratsu. Suullisen kepparin kaava löytyi Suuri Käsityön numerosta 5/2008. Kankaaksi valitsin kirppikseltä oikeastaan aplikointeja varten ostamaani ihonväristä velouria ja täytteeksi survoin vanhaa tyynyä. Unisiin silmiin otin mallia RuttuNuttu-blogissa olleesta ihanasta keppihepasta. Kiinnitin pään ompelemalla sen moneen kertaan keppiin poratun reiän läpi.


Kuolaimet tein parista klipsistä ja avainrenkaista. Suitsista halusin todenmukaiset, mutta kuitenkin lelutyyliset, joten valitsin nauhaksi vaaleanpunaista ruudullista satiininauhaa.


16 kommenttia:

 1. Todella upea keppari! Varmasti mieleinen!

  VastaaPoista
 2. Ihan aito heppa, suloinen ja varmasti mieluinen lahja!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana! Toi silmä on kyllä mainio. Ihailin sitä Ruttunutunkin heppaa eniten just silmien takia. :)

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava, kuten edellisen postauksen pupuhattukin! :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten persoonallinen heppaotus - ihana!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana heppa! Huippukauniit silmät räpsyripsineen :-)

  VastaaPoista
 7. Voi että osaa olla ihana! Meilläkin Vilma toivoo kepparia ja se täytyskin toteuttaa :)

  VastaaPoista
 8. Todella hieno. Tästä innostuneena hankin tuon kaavan ja materiaalit jo. Nyt keräilen rohkeutta toteutukseen, asetit riman tosi korkealle :)

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla, Marityy! Mukavia heppa-askarteluhetkiä sinullekin :)

  VastaaPoista