torstai 9. elokuuta 2012

Tarina


Mietin kesän mittaan, miten retrokankaista saisi ommeltua mekon, jota meilläkin tulisi käytettyä ihan arkena. Siis sellaisen mekon, joka on helppo pukea ilman nappeja, nauhoja ja vetoketjuja ja joka päällä olisi mukava leikkiä. Ja ehkä äidin kannalta tärkeimpänä seikkana mekon tulisi olla sellainen, jota ei tarvitsisi silittää pesun jälkeen!

Syntyi Tarina-mekko, jossa yläosa on trikoota (uutta tai kierrätettyä, mutta joka tapauksessa esipestyä ja rumpukuivattua) ja alaosassa liehumassa ne mummon verhot ja tädin pöytäliinat. Pikkusiskolle tein II-laatuisen Kalastavan karhun lopputilkusta mekkoon yläosan ja alaosa sitten ruskeaa sydänpuuvillaa. Kuvaa otettaessa mekko on jo pyörinyt useammassakin pesussa, mutta silitysrautaa se ei ole syntymänsä jälkeen nähnytkään! :D


Olen sittemmin tästä Tarinasta vallan innostuneena ommellut mekkoja useammassakin koossa ja napsutellut ne puodin puolelle.

16 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea, tuosta saa vaikka minkälaisia ihania mekkoja, kun vaan rohjeasti yhdistelee eri kankaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pipsa! Tämä tapa tosiaan aiheuttaa valtavaa päänvaivaa suunnitteluvaiheessa, kun ei millään osaa päättää, mikä kangasyhdistelmä olisi paras ;)

   Poista
 2. Mainio keksintö ja osuva nimi mekolla! Sun ompelukset on ihania, onnea yrittäjyyteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, Aurinkoinen! Itsekin tykkään nimestä :)

   Poista
 3. On kyllä mainio idea! Tuttuja kuoseka vilhati nuissa tekemissäsi mekoissa! Onnea tuoreelle yrittäjälle!

  VastaaPoista
 4. Mahtava idea! Meilläkin jäänyt kaikki puuvillakankaiset mekot seisomaan kun en tykkä silittä, jospa tästä sais idean;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoisen vauva-aikaan meillä ei ollut kuivausrumpua ja minä silitin kaikki vauvanvaatteet ja suurimman osan kaikesta muustakin pyykistä. Voisi sitä muutakin tekemistä vapaa-ajalla olla. Nykyisin rumpu laulaa kylppärissä ja äidille jää sekin aika ompeluun :)

   Poista
 5. Ihana idea, tätä täytynee joskus kokeilla :)Varsin osuva ja ihana nimikin mekoilla!

  VastaaPoista
 6. Hieno idea! Meillä kanssa kun tuo silitysrauta ei ole käytössä, niin jotkut vaatteet jää sen takia käyttämättä. Minen tiennyt yrittäjyydestäsi, mutta onnea ja siunausta sillekin tielle!

  VastaaPoista