lauantai 27. huhtikuuta 2013

Mikäs se tyttöä niin naurattaa?
No kun jalassa on upouudet leppishousut! 

Tyttö on venyttänyt koipea sen verran, että kaikki housunlahkeet ovat pellemitassa. Akuuttiin housupulaan piti saada edes yhdet reilunkokoiset pöksyt, joiden ompelua olin venyttänyt jo ihan liian pitkään. Syy projektin venymiseen oli, että halusin samassa yhteydessä piirtää ihan oman kaavan housuille. Toiveena oli sivusaumaton, kapean housun kaava, jossa olisi käyttöikää huimasti lisäävät käännettävät lahkeet ja resorivyötärö. Eli sellaisia yksityiskohtia, joita on ollut monessa aiemmassa lempikaavassani, mutta ei missään niistä kaikkia yhtä aikaa.

Myyntiin en ole housuja tehnyt kuin muutaman kerran ihan mittatilauksena. Syy on yksinkertaisesti vyötärö. On niin hankalaa tehdä yleispätevä vyötärömitta yhtälailla hoikkeliinille ja pullukalle. Ei ole kivaa, jos vyötärö puristaa tai housut tippuvat... Kiinteä kuminauha on siis poissa laskuista. Olen miettinyt reikäkumpparia ja solmittavaa nauhaa ja tullut siihen tulokseen, että solmittava nauha on helpompi käytössä. Vielä kun löytäisin laadukasta, joustavaa nyöriä siihen tarkoitukseen, ettei sitä tarvitsisi itse alkaa resorista väsäämään. Tähän hätään tarvitsi.

Nyt siis ompelin testipöksyt jo kauan marinoimastani Kestovaippakaupan leppisvelourista. Ihana kangas! En yleensä tykkää kirjavista housuista, kun niitä on niin hankala yhdistää paitoihin (jotka ainakin meillä tuppaavat olemaan vieläkin kirjavampia...), mutta tämän leppäkertun näin heti vain ja ainoastaan housuina. Piirtelin kaavan koossa 116 cm yhtä kokoa pienempää käyttävälle tytölle. Tuli tosi reilut, mutta resoreiden ansiosta passelit jo nyt käyttöön.

2 kommenttia:

  1. Suloiselta näyttää housut! Housujen malli näyttää oikein hyvältä eikä reilunakaan liian isoilta kuitenkaan. Itsekin yllätyin kuinka ihanat housut tästä kankaasta tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä aivan ihana kuosi! Eli suunnittelijalle vaan kiitosta täältä suunnalta :)

      Poista