sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Fancy Mix
Helmikuussa rykäisin isomman tyttäreni vaatekaappiin sopivankokoista lisäystä ihan kelposetin. Siinä samassa innossa leikkasin kivaksi toteamallani Fancy Mix -kaavalla (Ottobre 4/2012) pari muutakin paitaa. Niiden ompeleminen tosin jäi seuraavalle viikonlopulle. Melkoisen pitkä viikko näyttääkin olleen takana, kun vasta tänään sain paidat koottua... Ehtivät nyt sitten edes hetkeksi käyttöön ennen helteistä kesää.

Kankaat ovat ihanan lapsekkaita Lillestoffin kuoseja. Olen pienehköjen kuosien ystävä ja oikein ilahtunut siitä, että omat tyttöni tykkäävät samanlaisista satumaisista kankaista kuin äitikin. Varmaan nämäkin kankaat on suunniteltu poikia silmällä pitäen, mutta se ei meidän sakkia haittaa. Pientä rypytystä vaan paidan miehustaan ja tyttöset ovat tyytyväisiä.


Alkuperäinen tarkoitus oli ommella myös parit tilkkulegginssit samalla Hopsis-kaavalla kuin mitä helmikuussa testasin. Onneksi en ollut ehtinyt kankaita silppuamaan leggareita varten, sillä kyseinen kaava on osoittautunut tyttöni mielestä vyötäröltä liian matalaksi. Muutaman kerran pääsivät käyttöön kiukkuilun säestämänä ja sitten siirsin ne suosiolla pikkusiskon hyllylle. Nuo 110 cm kaavalla ompelemani legginssit ovat juuri passelit 92/98 cm vaatteita käyttävälle pikkusiskolle pituutensa puolesta. Eli vink vink ja huom huom, kannattaa vähän tarkistella Hopsis-kaavan mittoja ennenkuin silppuaa ne ihanimmat kankaat! Minä itse olen tällainen jälkiviisastelija.

4 kommenttia:

 1. Kivat paidat, oliko tuo kaava hyvä sinällään vai kaipaako muutoksia? Pitääkö koot paikkaansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan leikkasin nämä paidat jo helmikuussa, joten ihan täysin en muista, mitä kaikkea kaavoissa muuttelin. Sen verran lunttasin tuolta helmikuisesta postauksesta, että paidan olkamittaa olin kaventanut. Ja ilmeisesti lehden kaavat alkavat koosta 116 cm, joten tämän olen piirtänyt kokoa pienempänä. Tyttö on himpun alle 110 cm ja mielestäni tämä paita on oikein sopiva.

   Poista
 2. Meillä kanssa tyttö tykkää kovasti palomiespaidastaan, kuten velikin. Minustakin tuo on tosi kivan näköistä, kuten muutkin saman firman kankaat. Harmi vaan hinta. Kiitos kaavavinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että kaameissa hinnoissa nämä Lillestoffin trikoot pyörivät. Mutta ihania kuoseja ovat ja joskus niihin on sorruttava :)

   Poista