tiistai 13. elokuuta 2013

KaramellipeittoAlkukesästä ompelin turkoosin ja limen värisistä trikootilkuista peiton tilaustyönä. Peitto oli saajalleen tosi mieleinen ja kesällä sainkin sitten uuden tehtävän ommella peitto myös perheen tyttärelle. Lapset nukkuvat samassa huoneessa, joten tähänkin peittoon toivottiin limeä ja turkoosia ja niiden lisäksi oikein tyttömäistä pinkkiä. Muutama viikko piti kerryttää tilkkuvarastoja tätä peittoa varten, kun tilkkukoppa ammotti turkoosin ja limen osalta tyhjyyttään. Pääosin pyrin tekemään nämä peitot ompeluista yli jääneistä pikkupaloista, vaikka niiden epämääräisten ja reunoistaan rullaavien soirojen työstäminen tarkkaan 13 x 13 cm kokoon onkin hidasta puuhaa. Mutta eikös tilkkupeittojen perimmäinen idea ole tilkkujen hyötykäyttö? :)

Kuten edellisessäkin peitossa, tämänkin taustapuoli ja reunukset ovat fleeceä. Tikkasin peiton keskiosastaan ompelemalla 4 x 5 kokoisen suorakulmion tilkkujen saumakohtaan. Sinnehän se uppoaa niin, ettei tuosta alimmaisesta kuvasta tikkausta näe ollenkaan. 10 kommenttia:

 1. Ihania molemmat peitot! Hienoa että teet niitä oikeasti pienistä tilkuista vaikka se työläämpää onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä totta, että varsin kivoja juttuja saa loihdittua vielä sellaisistakin tilkuista, jotka monille olisivat jo roskia :)

   Poista
 2. Ihanat värit peitossa! Niin nätti :) Pitäisiköhän minun jatkaa kesken jäänyt tilkkupeittoni loppuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Toivottavasti tämä inspiroi sinuakin jatkamaan projektiasi :)

   Poista
 3. Ihanan värikästä, hieno peitto! :)

  VastaaPoista
 4. Oi mikä ihanuus taas! Täytyy kohta yrittää itsekin tehdä joku tuon tapainen että voi sitten pimenevinä iltoina kääriytyä siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Pirteitä värejä kyllä kaivataan niihin synkkeneviin päiviin :)

   Poista
 5. Komppaan edellisiä: aivan ihanat värit ja kaunis muutenkin :)

  VastaaPoista