perjantai 2. elokuuta 2013

Perhoslaukku


 
Itselläni ei ole tarvetta uusille kasseille, kun olen sellainen yhden laukun nainen ja käytössäni on edelleen tämä tilkkulaukku. Onneksi muita laukkujen tarvitsijoita löytyy ja saan aina ajoittain tehdä kasseja tilauksesta.

Tällä kertaa asiakkaalla oli muutama selkeä toive: musta laukku limenvihreällä perhosen kuvalla, vuori limen sävyistä kangasta ja kassin suuaukolla vetoketju. Muuten kassi olisi samanlainen rakenteeltaan kuin Teelikamenttenin tilkkulaukku.

Laitoin aivonystyrät töihin kehittelemään siistiä tapaa sulkea kassin suu vetoketjulla. Ohjeitahan tuohon löytyisi varmasti kassikirjoista tai vaikka täältä internetin maailmasta, mutta tykkään keksiä pyörän uudelleen. Saan jotain kicksejä ongelmanratkaisusta. Vetoketjullista kassia minulla ei itselläni löytynyt malliksi, joten siitä lisää maustetta projektiin :)
Toteutin vetoketjun lopulta erillisellä vetoketjukaitaleella, jonka ompelin sitten kassin kasausvaiheessa kassin suuaukkoon.  Lopputuloksesta tuli siisti ja kätevä ja ennen kaikkea kaikki saumat ovat piilossa.


Vuorikankaaksi asiakas valitsi limen pallokankaan. Kiinnitin sisätaskun vetimeen avainrenkaan aukaisemista helpottamaan - ja tietenkin myös niille avaimille. Suuaukon vetoketjuun ompelin Nappikauppa Punahilkasta hankkimani limenvihreät kankaiset kruunut.


Hauskana (?) yksityiskohtana tein sisätaskun vuorin ralliruuduista. Eipä näy moinen satunnaisille ohikulkijoille, mutta minä tekijänä, kassin käyttäjä - ja nyt myös te lukijat - tiedämme sen olemassaolosta.


Olen tosi tyytyväinen laukkuun!

14 kommenttia:

 1. ai miten nyt laukuttaa;) yksi toisen perään kivempi ompelus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukuttaa kyllä toden teolla :) Tekisi mieli ommella vielä omalle tytölle eskarireppukin, mutta järki käskee kaiken kiireen keskellä kääntymään kaupan puoleen tässä asiassa :)

   Poista
 2. Onpa ihana laukku! Kivat värit ja kaunis perhonen!

  VastaaPoista