sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tuunailua


En ole mikään virkkausekspertti. Siksi kirpputorilta viime keväänä löytämäni virkatut kukkaset lähtivät mieluusti mukaan. Melkein vuoden verran ne saivat sulostuttaa kotiamme ihan sellaisenaan lasipurkissa, mutta joulun mentyä ulko-ovemme kaipasi jotain pirtsakkaa koristetta. Niinpä kieputtelin jämälankoja pajukranssin ympärille ja lisäsin päälle vielä rivin virkattuja kukkia. Ei muuta kuin Tervetuloa! Tämä lampunvarjostin oli pikatuunaus, kun yli kymmenen vuotta palvellut paperivarjostin hajosi totaalisesti eräänä iltana. Se taisikin olla viimeinen paperinen varjostin, joka enää oli kestänyt meidän huushollissa ehjänä. Ei taida paperi olla paras materiaali lapsiperheen valaisimiin... Valoa tarvittiin, joten kaivoin tilkkulaatikosta sekalalaisen sakin kangassuikaleita ja ompelin ne ihan suoralla tikillä yhteen päällikeompelun tapaan. Sitten liimasin tilkkukankaan ylä- ja alareunastaan varjostimen kehikkoon. Lopputulos on aika värikäs. Ehkä hieman liian värikäs jopa minun makuuni, mutta mies ja lapset tykästyivät tähän kovasti, joten varjostin saa jäädä tällaiseksi. Laitan itse sitten silmät kiinni ohikulkiessani, jos kovasti alkaa kirveltää.


Kirpputorilta löysin myös pikkuisen lokerikkotalon, joka oli maalattu sopivasti vaaleanpunaiseksi. Maalausjälki nyt oli mitä oli, mutta ei kaiken aina tarvitse olla niin viimeisen päälle. Ihastelin joskus aikoja sitten ystäväni askartelemaa lokerikkoa, jonka takaseinät hän oli tapetoinut kauniilla papereilla. Idea oli kiva, talolle oli tarvetta ja papereitahan tällaiselta askarteluhamsterilta löytyy, joten ei muuta kuin tuunaamaan. Hommaan tuhrautui sellaiset huimat 20 minuuttia, josta suurin osa kului papereiden valintaan.


Taloon muuttivat tyttöjen pikkulemmikit.

6 kommenttia:

 1. upea tuo lamppu ja lokerikkokin on hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taas tuli lampulle yksi ääni, joten pitänee itsekin siihen totutella :D

   Poista
 2. Oon ihan turhaan kärsinyt unettomia öitä tuon lampun kohtalon takia. Siitä tuli paljon hienompi kuin alunperin :D Peruutan kaikki anteeksipyynnöt tuhoamisesta ;-) Olisi kiva tulla kolkuttamaan ovea ihan jo tuon kukkaseppeleenkin takia. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsu! :) Se varjostimen totaalinen hajoaminen tapahtui vasta paljon pikkutörmäyksesi jälkeen. Ihan kuule kotiväen laajat ilmaisun kaaret saivat aikaan tuhon. Mutta kiits! Tervetuloa kolkuttelemaan :)

   Poista
 3. Eikä! Aivan huisi sattuma! Löysin viimeviikolla tismalleen samanlaisen puisen lokerikon kirpparilta, josta ajattelin tuunata tyttöjen petshopeille hotellin! :D
  Mutta tulinkin toisiin ajatuksiin, täällä se odottelee maalausta ja siitä tulee mulla ompsuun... Nooh, saa nähdä tuleeko! Takaseinät olen jo tapetoinutkin :)

  VastaaPoista