sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Saunaan!


Meidän sauna on toisessa rakennuksessa, joten sinne hipsitään ulkokautta. Saunassa on kyllä mukava pukuhuone, mutta on paljon mukavampi vetäistä jo kotona saunatakki niskaan ja kipaista niine hyvineen saunaan.

Jo pitkään on mielessäni pyörinyt ommella koko sakille joustofroteiset saunamekot ja tänä viikonloppuna viimein tartuin työn tukkaan kiinni. (Miestä yritän vielä pehmitellä saunamekon suhteen. Eikös sellainen kävisi miehellekin yhtä hyvin?)  Juuri ja juuri sain viimeisen mekon napit ommeltua ennen kuin saunavuoromme alkoi. Testattu siis on ja lopputulos on jee!


Käytin saunamekkoihin rohkeasti ne ihanimmat jemmaamani joustofroteet. Hieman hirvitti, mutta päätin, että näitä nyt ainakin tulee tuijoteltua joka päivä, kun kylppärissä kuitenkin roikkuvat. Pienimmän kylpijän mekko on Selian aurinkofroteeta, isommalle pienelle saksin mekkoon Metsolan pupufroteeta ja itselleni Verson ihanuutta. Omaan mekkoon kangasta ei ollut riittävästi, joten yhdistin siihen yksiväristä keltaista.


Saksin mekot fiiliksen mukaan tunikan kaavaa apuna käyttäen. Hiippahuppu tarvittiin ehdottomasti ja eteen tilkkuhuppareista tuttu nappihalkio. Eniten hirvitti oman mekkoni leikkely, kun en millään jaksanut tehdä koeversiota, mutta hyvin tuo malli istuu näemmä aikuisellekin.


Pupumekon mustat resorit olivat tytön oma valinta muutamasta antamastani vaihtoehdosta. 


Minun mekkoni kuvasi isompi pikkuinen ♥ 

14 kommenttia:

 1. No onpa ihanat, kyllä kelpa saunoa!!!

  VastaaPoista
 2. Melkein samoissa puuhissa ollaan oltu tänä viikonloppuna. :) Hienot on saunamekot!

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Tulee ihan omat mummulan saunareissut mieleen. Melkein rupeaa harmittamaan, ettei kuljeta saunaan ulkokautta, niin ei tarvita saunamekkoja. Ja tietty mieskin tarvitsee omansa, sun täytyy vaan myydä se hälle muulla nimellä kuin mekko. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi nostalgista. Asuin itse koko lapsuuteni modernissa omakotitalossa, joten nostalgisoin meidän nykyasumisella varmaan jonkun muun lapsuutta sitten ;)

   Hyvä idea tuo miehisemmän nimen keksiminen. Hmm... saunatooga? :D

   Poista
 4. Voi kun on ihanat! Tosi kauniit ja varmasti käytännölliset saunamekot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heikku! Nämä ovat aivan ihanat päällä. Ehkä hitusen hankalammat pukea kuin perinteiset takkimallit, mutta niin paljon nätimmät ja kivemmat käyttää, että ei haittaa.

   Poista
 5. Tosi ihanat! Kylpytakit on olleet omallakin "pakko tehdä" listalla jo pitkään.. Vaan vielä en oo saanut aikaiseksi. :)
  Niin herkulliset kankaatkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä kankaat on kyllä tosi ihania :)

   Poista