sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Trikoisia tilkkupeittoja


Trikookangaspaloja oli taas kertynyt niin hurja määrä, että aloin iltapuhteikseni leikellä niitä tilkuiksi. Päätin leikata kerralla kaikki jemmaamani palat, joten iltoja hurahti hommassa useampia. Ja tilkkuja tuli valtava pino. Sommittelin niistä näin aluksi seitsemän peittoa, joista viisi ensimmäistä ovat nyt valmiina. Kahteen täytyy vielä löytää sopivan värinen fleece taustalle. Tilkkuja on edelleen jäljellä monen peiton verran, mutta jätän ne odottelemaan uusia, piristäviä kuosikankaita.

Tällä kertaa inspiroiduin tällaisista yhdistelmistä:Omaa silmääni miellyttävät eniten peitot, joissa on pääroolissa vain pari väriä. Voimakkaasti kuvioitujen kankaiden kaveriksi kaipaan yksivärisiä ja neutraalisti kuvioituja kuoseja, kuten pilkkua tai raitaa. Näin ihanat kuviokuosit pääsevät oikeuksiinsa.

Näiden peittojen koko on n. 75 x 100 cm, eli sopiva vauvalle pinnasänkyyn ja köllöttelyalustaksi tai mikä ettei isommillekin ihmisille pieneksi torkkupeitoksi. Lisäsin tilkkutäkit puotiin (klik).
*
PS: Nimikilpailuun on tullut hurjan hyviä nimiehdotuksia. Vielä on tämä päivä aikaa osallistua kisaan omalla ehdotuksella. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan pipo. Kisaan tästä (klik)

8 kommenttia:

 1. ihania! näitä miunkin on ollut tarkoitus tehdä, jotta tuo tilkkukori pienenis edes vähän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tilkkukori tuppaa aina olemaan ihan pohjaton ;)

   Poista
 2. Loistava idea saada käytettyä kertyneet trikoopalaset pois!

  VastaaPoista
 3. Ihanan mahtavia peittoja! Itsellänikin työn alla. Mikä sinulla peitossa taustana?

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköisiä peittoja!! Olen itsekkin suunnitellut tekeväni. Onko sinulla tilkkujen ja fleecen välissä mitään vanua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä peitoissa ei ole vanua. Jos laitat vanun, peitto kannattaa tikata hyvin, jottei vanu mene pesuissa ryttyyn ja repeile.

   Poista