torstai 30. kesäkuuta 2011

Kattovalaisin


Askartelin eteiseen kattovalaisimen kirpputorilta löytämästäni vanhasta rottinkivarjostimesta. Olin jo pidemmän tovin kierrellyt kirppiksiä etsien nättiä kattovalaisimen runkoa, mutta laihoin tuloksin. Pari viikkoa sitten löysin yhden kivan - ja sitten muutama päivä myöhemmin toisen vielä kivemman. Näinhän se aina kirppistelyn kanssa tuppaa menemään...

Revin varjostimesta vanhat verhoilut irti ja maalasin rungon spraymaalilla mattamustaksi.Olisin halunnut sellaisen tosi ison hehkulampun tähän, mutta eihän niitä enää missään myydä. Oli siis pakko tyytyä tällaiseen isoon energiansäästölamppuun. Itse asiassa pallo on vain kuori, jonka sisällä on pieni vaihdettava lamppu. Sinänsä ihan kätevä systeemi, vaikkei olekaan niin nätti kuin ne perinteiset hehkulamput.
Ja muistin kerrankin myös räpsäistä kuvan lampusta ennen tuunausta. Tai melkein ennen ;)

6 kommenttia:

 1. Tykkään hurjasti!
  Meillä oottaa vastaava - paitsi valkoinen - kattoon pääsyä. Ja kaksi varjostimen runkoa odottaa uutta käyttöä, kunhan joskus ehtisin. Teillä näyttää olevan ihastuttava koti!

  VastaaPoista
 2. Mahtava! Meilläki hakusessa vanha rottinkivalaisin uusiokäyttöön.

  VastaaPoista
 3. Itsekkin etsinyt vastaavanlaista! ihana!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista :) Noissa vanhoissa valaisinten rungoissa on kyllä potentiaalia vaikka mihin. Joko ihan uudelleen verhoiluun tai sitten tuollaiseen pelkistettyyn raatoon.

  VastaaPoista
 5. Moikka, hieno blogi! Vasta vähän selailin, mutta kiva kun joku osaa ja tekee. Erityisesti vaippojasi ihailin. Clas Ohlsonilta muuten saa vielä 125mm halkaisijaltaan olevia hehkulamppuja nimellä Glob. Tosin vain 25w.

  VastaaPoista