sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Ompelunurkka

Olen niin onnellinen.

Minulla on nyt ikioma ompelunurkkaus kotimme eteisessä. Aikaisemmin nurkkauksessa sijaitsi avonaulakko, joka oli hankala kaikin tavoin. Se sijaitsi kaukana ulko-ovesta ja näytti aina epäsiistiltä. Jollakin 30-lukulaisella logiikalla naulakon paikka oli suunniteltu niin kauaksi ovesta. Hankimme naulakon sijaan käytävälle korkeat kaapit, joihin mahtuu omien vaatteiden lisäksi vaikka naapurienkin kamppeet. Ja tyhjäksi jääneeseen syvennykseen keksimme rakentaa työtilan.


Työtilan perustaksi valitsimme käytännölliset - vaikkakin melko rumat - Sovella-kiskot. Eteisen seinät maalasimme vihertävän keltaisiksi, kuten vanha Berninani. Se yhtäläisyys oli kyllä täysin sattumaa :)


Verhokankaat ovat Tildaa, samoin jakkaran päällinen. Työvalaisimen etsintä on vielä kesken. Kirpputorilta haluaisin sen löytää.

Työtason alle hankimme punaisen arkistokaapin kaikelle pienelle tärkeälle. Sen alla on pyörät, joten sen saa helposti tönättyä sivuun lisäpöydäksi.
Herkulliset käsityöaiheiset tarrat löysin Tiimarista.


Verhon voi vetää nurkkauksen eteen, jos siellä on kaaos meneillään.
Nuo kaapit ovat todella kätevät korkeaan mutta kapeahkoon eteiseen. Ne ovat lähes 2,4m korkeat, mutta vain 35cm syvät (Ikean PAX).Tällaiselta eteinen näytti ennen ehostusta, riisuttuna tosin.23 kommenttia:

 1. Kaunis ja käytännöllinen käsityönurkka sinulla. Tuollaisen haluaisin myös. Tosin mulla aina tavarat tuppaavat kasautumaan vaakasuorille pinnoille :(

  VastaaPoista
 2. Oi miten näppärän näköinen! Kaikki omilla paikoillaan siististi ja vielä verho jonka taakse voi laittaa piiloon. Sievä pieni tynurkkaus :) Tällä hetkellä voin vain haaveilla itse moisesta :(

  VastaaPoista
 3. Ihana nurkkaus! Sinänsä en ole tilasta kateellinen, koska mulla on isompi, mutta tuosta järjestyksestä kyllä. Ja nuo kangaspinot voisin yön hiljaisina tunteina ratsata itselleni... ;) Mielettömiä kuoseja!

  VastaaPoista
 4. Voi olen kateellinen, niin kaunis ja käytännöllinen nurkkaus!

  VastaaPoista
 5. Aivan huippuihana ompelunurkkaus! Talletin kuvan omaan inspiraatiokansiooni!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis ja kiva työtila, kätevä kun saa verhojen taakse piiloon!!!

  VastaaPoista
 7. Ihana nurkkaus! Ja niin kauniisti olet sisustanut sen; kauniita tavaroita, pieniä kivoja yksityiskohtia ja kauniita kankaita.

  VastaaPoista
 8. Tosi kivan näköinen nurkkaus! Mullekin on tässä lähiaikoina tulossa uudet (tosin aikaisempaa pienemmät) ompelutilat, tai oikeastaan ompelukaappi. Eli epäjärjestyksen saa piiloon ovet sulkemalla.. Mutta siitä lisää blogissani, sitten kunhan saadaan suunnitelmat ja toteutus valmiiksi.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille! Olen itsekin aivan ihastuksissani IKIOMASTA nurkkauksesta.

  Verho saattaa tosiaan tulla tarpeeseen, jos jokin ompeluprojekti venähtää viikkojen mittaiseksi... Pintsen suunnittelema ompelukaappi kuulostaa myös huippukätevältä. Meillä on tietokone kaapissa ja tykkään kovasti sulkea sen ympärillä vyöryvän kaaoksen ovien taakse piiloon vieraiden katseilta.

  Riika: Ilahduttavaa kuulla, että nurkkaus päätyi ideakansioosi :)

  Elviira: Osan kankaistani voisit kyllä ratsata, jotta saisin luvan hankkia uusia. Minulla on pakkomielle noihin retrokankaisiin enkä osaa jättää niitä kirppikselle, mikäli kohtuuhinnalla lähtevät mukaan...

  NorppaStiina: Kaunis kiitos kehuista :)

  VastaaPoista
 10. Wau miten näppärää ja kekseliästä!

  Nuo Ikean Pax-kaapit ovat erinomaisia, kun niitä on eri kokoja. Me poistimme säilytyspulmat juuri tuollaisilla meidän eteisestä viime kesänä (samat ovetkin valitsimme). Kaapit tulivat kotiinkuljetuksella hujauksessa kerrostalon neljänteen kerrokseen. Ei tarvinnut kuin kasata itse.

  Tuossa kelpaa kyllä ommella!

  VastaaPoista
 11. Omistan saman Berninan ompelukoneen. Hyvä ja jykevä kone, joka kehrää kuin unelma ;)

  Keräilen vanhoja ompelukoneita, tai siis niitä on kerääntynyt vuosien saatossa aikalailla. EN voi jättää ostamatta, jos vaikka kirpparilla tulee edullinen ja hyväkuntoinen kone vastaan.

  VastaaPoista
 12. Todella ihana ja kekseliästä :)

  VastaaPoista
 13. Ihana ja käytännölinen ompelunurkka!

  VastaaPoista
 14. ihana nurkkaus ja makeet värit =)

  VastaaPoista
 15. Tosi kauniin nurkkauksen olet itsellesi laittanut! Kauniit värit ja käytännölliseltäkin näyttää:)

  VastaaPoista
 16. aivan ihana nurkkaus!! Tämän postauksesi innoittamana minäkin sain vihdoinkin aikaiseksi hommata itselleni ompelupöydän kun meillä ompelukoneet valtaavat keittiönpöydästä toisen puolen. Tosin mitenkään en saa siitä noin kivaa ja tarvittaessa piiloon laitettavaa vaan joudun tyytymään ihan vaan olkkarin nurkkaan.

  Kun aletaan talokaupoille minulla on ehtona että talossa pitää olla minulle oma paikka ompelukamppeille, sitäkun on kertynyt jo nyt vaikka kuinka paljon, tämä bloggaaminen todella on koukuttavaa (vasta pari kk sitten perustin oman blogini) ja niiin terapeuttista :)

  VastaaPoista
 17. Aivan huippuihana ja kätevännäppärä ompelukomero!

  Meidän äitillä on tuollainen ompelukone myös ja lapsuuteni olen sillä hurrutellut. Siinä on kyllä laatukone!

  VastaaPoista
 18. Tosi ihana ompelunurkkaus sulla! Se oli niin siistin näköinen, että vaikea on kuvitella, että koskaan tarvitsisi vetää verhoja sen eteen.

  VastaaPoista
 19. Ihana ja käytännöllinen ompelunurkkaus!

  Hyllyistä haaveilen minäkin ompeluhuoneen seinälle, kun antaisivat niin paljon säilytystilaa!

  VastaaPoista
 20. Ihastuin tuohon ompelunurkkaukseesi tosissaan. itselle aloin suunnittelemaan samanmoista, miehelle jo esittelin tuota...

  Mistä olet hommannut tuon punaisen arkistokaapin renkailla? hieno ja olis itellekkin hyvä idea juuri tuon takia, että se on vedettävissä esiin lisäpöydäksi.

  VastaaPoista
 21. Hei Kaisa! Punainen arkistokaappi napattiin mukaan Ikeasta samalla reissulla vaatekaapin kanssa. Siellä oli kyllä tosi hyvä valikoima erilaisia työtilan alle mahtuvia kaappeja.

  Iloa ja ideoita sinulle työtilan suunnitteluun!

  VastaaPoista