torstai 23. kesäkuuta 2011

Kierrätysompelua
Ihastelin keväällä Lindexissä hauskoja asuntovaunubodeja. Nyt sitten vaunut tupsahtivat mieleeni, kun mietin applikointikuvaa vihreään T-paitaan. Paidan pohjana on kirpparilta löytämäni hyväkuntoinen naisten T-paita (0,50€). Leikkelin sen 98cm paidaksi jo aiemmin hyväksi toteamallani aurinkopaidan kaavalla (Ottobre 3/2011). Aplikaatio on kierrätyspuuvillaa ja kiinnitetty liimaharsolla sekä suoraompeleella.
Myös tämä omppukangas on hankittu joskus kauan sitten kirpputorilta. Se oli lyhyt naisten toppi (0,50€). Jo kirppiksellä päätin, että siitä tulisi isommalle tytölle paita, mutta minulla ei ollut siihen sopivaa hihakangasta. Nyt sitten käytin asuntovaunupaidasta yli jääneet rippeet tähän. Tai eivät ne oikeastaan jääneet edes yli, vaan jouduin hiki päässä sovittelemaan kaavoja, jotta sain kaikki palaset leikattua. Tämänkin kaava on sama kuin edellisessä.

Ja samalla vaivalla tuunasin sitten tämänkin kirppisostokseni toimivaksi. Tämä paita oli niskalapun mukaan 86cm Lindexin body, mutta se oli jotenkin saatu ihan muodottomaksi. Leveys oli jotakuinkin 98cm ja pituus vastasi 74cm bodeja. (MITEN ihmiset pesevät vaatteitaan, jotta niistä venyy vanuu tällaisia? Meilläkin pestään lähes kaikki lastenvaatteet 60 asteessa ja kuivataan vielä rummussa, mutta silti vaatteet säilyttävät alkuperäiset mittasuhteensa.) No, kuosi oli kuitenkin kiva ja kangas ihan siistissä kunnossa (ja hintaa se tuttu 0,50€), joten päätin kokeilla tuunaamista. Ratkoin jalanteiden kanttausta n. 10cm kummaltakin puolelta, jotta sain pituutta mahdollisimman paljon. Sitten vain leikkasin bodyn paidaksi, kavensin paitaa sivusaumoista reippaasti ja huolittelin helman. Nyt se on 80cm paita pikkulikalle.


10 kommenttia:

 1. Aivan upeat tuunaukset! Asuntovunu paita on NIIIIIN pop!

  VastaaPoista
 2. Kivoja ompeluksia taas kerran, varsinkin tuo asuntovaunu on aivan huippu!! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania paitoja ja hienoja kangaslöytöjä!! Asuntovaunupaita on minunkin lemppari :-)

  VastaaPoista
 4. Asuntovaunu iski muhunkin heti, upea.

  VastaaPoista
 5. Ihana asuntovaunu, tuommoisella kun pääsisi kesälomareissuun.

  VastaaPoista
 6. Ihanat tuunaukset, asuntovaunu on ihana! hauskaa kesää!

  VastaaPoista
 7. Mikä ompelukone sulla on? Onko mahdollisesti Bernina 707? Jos on niin onko sulla ohjekirjaa siihen? Olisko mahdollsta saada sitä kopioitua tai skannattua tai kameralla kuvattua? Itse ostin tuollaisen koneen mutta ohjekirja puuttuu ja tuo yksi nappula mietityttää...

  -R

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille :)

  R: Koneeni on Bernina 708, mutta ohjekirja on juurikin tuon 707-mallin. Laita vaikka sähköpostia osoitteeseen marionetti(at)hotmail.fi, niin katsotaan, osaanko auttaa :)

  VastaaPoista