maanantai 8. lokakuuta 2012

Sienisetti


Siskoni talven kynnyksellä syntyvälle vauvalle ompelin lahjaksi pirteän asustesetin. Lähtökohtana oli tietenkin tuo ihastuttava koira/kettu/susi/mikälie toppahaalari koossa 56cm (Iik, söpö!), jonka lainasin Veera-nukelle sovituskuvaan. Idea sieneen syntyi helposti haalarin sienistä, mutta sitten alkoikin päässäni arvonta. Ruskeat vai oranssit asusteet? 34/36 vai 38/40 kokoinen myssy? Olin jo kaivamassa ruskeaa velouria leikattavaksi, mutta sitten kuitenkin mallasin tuota kirkasta oranssia haalarin kanssa. Ihanan pirteä! Myssyn koko olikin vaikeampi pulma. Olisi kiva, jos myssy olisi jo synnäriltä lähtiessä sopiva. Mutta toisaalta se koko ei mene kuin pari viikkoa, jona aikana talvivauva ei kunnolla edes pääse ulkoilemaan. Päädyin sitten tekemään kaksi pipoa: kotiintulomatkalle sopivan ja sitten haalarin käyttöiän loppuun asti mahtuvan myssykän. Tumput oli helppo "kaavoittaa", mutta tossujen kanssa tein ensin kokeiluversion, josta sitten piirsin kaavat tähän tossuun. Nyt kaavat jemmaan, niin saa tehtyä muillekin pikkuvauvoille :)

Asusteet ovat päältä velouria, vuorina fleeceä ja sisäpintana oranssia bambuvillatrikoota. Olin sellaista joskus ostanut pätkän kypärämyssyjä varten, mutta ne oli jääneet tekemättä. Nyt se sopi värinsäkin puolesta tähän settiin mainiosti.


Olen tänään päivitellyt puotiin uuden kestovaippamalliston. 
Sitä sopii käydä kurkkaamassa :)

4 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mitä pieniä suloisia asusteita! Ja haalari on myös ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan :) Nuo minikoot ovat niin söpöjä aina!

      Poista
  2. Ihana setti! Onneksi valitsit oranssit asusteet, kun ne sopivat tuohon haalariin kuin nenä päähän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen samaa mieltä tuosta värivalinnasta, että osui kyllä nappiin. Se ruskea olisi sopinut hyvin noihin elukoihin, mutta lopputulos olisi ollut liian synkkä. Hyvä näin! :)

      Poista