perjantai 8. helmikuuta 2013

KynäpenaalitTytöt ovat nyt siinä iässä, että synttärikutsuja on alkanut sadella. Kaveripiiri ei koostukaan enää lähinnä äidin ystävien lapsista, vaan niitä ihan ikiomia ystäviä alkaa tulla kuvioihin. Herttaista!

Eurokankaasta löytämästäni huippusuloisesta japanilaisesta puuvillasta ompelin synttärilahjoiksi kynäpenaaleja. Kokeilin näihin myös uuden ompelukoneeni koristeompeleita ja kirjaimia. Ikivanhat Berninani alkoivat olla pahasti huollon tarpeessa molemmat ja entinen toimiva kahden koneen yhteistyö alkoi rakoilla. Tähän asti mentiin sillä, että vanhempi kone puolasi ja toinen ompeli. Toisinpäin ei toiminut niin jouhevasti, sillä vanhemmalla (60-luvun) mummokoneella oli hihna kulunut lähes poikki ja uudemmassa (70-luvun) mummossa puolaus takkusi. Mutta sitten nuorempi Bernina alkoi tehdä välillä tosi huonoa tikkiä ja katkoa kaksoisneuloja, joten perusteellinen huolto tai uuden hankinta tuli ajankohtaiseksi. 40 euron kirppiskoneen huoltoon en ollut valmis hirveitä summia satsaamaan, joten hyppäsin suoraan muutaman vuosikymmenen ohi ja hankin 2010-luvun Berninan (Aurora) mummojen seuraksi. Vanhus joutui varastoon odottelemaan, josko löytäisin siihen jostakin uuden hihnan. Se on tosi hyvä ja vahva kone, joten en haluaisi sitä romunkeräykseen viedä. Tyttöjäni varten sen haluaisin kuntoon. Vetreämpi mummo jäi työpariksi nuorukaiselle. Nyt opettelen tässä hyödyntämään uuden koneen ominaisuuksia. Niitä on noin miljoona noiden vanhojen suoraompeleella, siksakilla ja pakilla varustettujen koneiden jälkeen. Ilolla olen ottanut vastaan myös avopaininjalan ja vetoketjujalan. Vanhoissa koneissa oli vain se perusjalka, joten aplikointi täytyi tehdä varsinaisella mutu-tuntumalla kaarteissa.

12 kommenttia:

 1. Tosi söötit penaalit! Hyvä idea kavereiden synttärilahjoiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva antaa jotain muuta kuin markettileluja lahjaksi.

   Poista
 2. Tuo kangas on kyllä tosi kivaa! Onkohan sitä vielä saatavilla Eurokankaasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Niissä japanilaisissa puuvilloissa oli muitakin kivoja kuoseja. Ostin tätä ihan alkuvuodesta Jyväskylän Eurokankaasta. Eri kaupunkien Eurokankaiden valikoima kuulemma vaihtelee näiden japanilaisten kankaiden suhteen. Jyväskylässä ei ollut muutamaa muissa blogeissa ihastelemaani kangasta.

   Poista
 3. Ihanat syntymäpäivälahjat kavereille (:

  VastaaPoista
 4. Oi miten suloiset, mitähän sitä poikakavereille ompelis, mutta toisalta menisivät hieman hurjemmankuosiset penallit myös heille;) Ja onnea uudelle koneelle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat ovat kyllä hankalia lahjottavia ainakin tällaisen kahden tyttölapsen äidin kannalta, kun ei ollenkaan ole perillä poikien jutuista... Mutta penaali tosiaan sopisi yhtä hyvin myös pojalle :)

   Poista
 5. Ihanat penaalit! Voi miten kivoja koristeompeleita, tahtoo kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En yleensä ole mikään suuri koristeompeleiden ystävä, mutta tuo pykäpisto-ommel on aivan huippukiva! Täytyy jossakin vaiheessa perehtyä tarkemmin, mitä kaikkea käyttökelpoista tuon koneen valikoista löytyykään. Toisaalta, käsin kirjotun tekstin ja muiden pistojen viehätys päihittää koneellisen mielestäni aina.

   Poista
 6. Voi kuinka suloisia! Ihana lahjaidea. :)

  VastaaPoista