sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Tarina-haalarit


Viime kesänä kehittelin kierrätyskankaisen Tarina-mekon, joka on mukava päällä ja silittämättä valmis käyttöön. Olen saanut tehdä mekkoja puotiin ja tilaustyönä monista kivoista kangasyhdistelmistä. Pitkän aikaa on mielessä pyörinyt myös ajatus haalarimallisesta Tarinasta, jota voisivat pienet pojatkin käyttää.


Tarina-haalareihin tulisi tietenkin turuilta ja toreilta haalimiani retrolakanoita ja joustavaksi kankaaksi joustofroteeta. Mikäs sen retrompaa voisi ollakaan?


Hauduttelin haalareiden ideaa päässäni jo useamman kuukauden ajan ja kun viimein piirsin kaavat koeversioihin, ne olivat kerralla juuri sellaiset kuin toivoinkin.

Ajatteluprosessi kunniaan!


Haalareiden perustaksi leikkasin kirpputorilta ostamaani sinistä pallojoustista. Punaiset puuvillatkin ovat kierrätyskankaita. Siniset napit jouduin kipaisemaan nappikaupasta, kun kierrätettyjä ei tähän hätään ollut sopivan värisenä. Tarina-haalariprojektia varten pitääkin alkaa katsella kirppisvaatteita taas nappisilmillä :)


Olen tosi tyytyväinen. Nämä ovat ihanat! Kevään mittaan piirrän kaavan muihinkin kokoihin ja teen näitä puodin puolelle sarjan. Kangasyhdistelmät polttelevat jo näpeissä, enkä jaksaisi odottaa...

10 kommenttia:

 1. Ihanat! Juuri tuollaiset sopii pienille pojille! :)

  VastaaPoista
 2. Hauska :) Jään odottelemaan millaisia yhdistelmiä teet :)

  VastaaPoista
 3. Onpas valloittava malli ja nämä menisivät varmasti esim. pellavakankaisina rauhallisemmastakin värimaailmasta pitäville! Ihanan ihana malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Se pellavatyyli on (myös) tosi ihana. Omasta kangasvarastostani ei noita maalaisromanttisia ihanuuksia juurikaan löydy, kun joku tyylilaji on pitänyt valita. Minulla se on retro + värikäs. :)

   Poista