keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Kesä talven keskelle


Ompelin keväällä molemmille tytöilleni kierrätyskankaiset kääntötakit, joita on pidetty tosi paljon. Nyt tein isommalle tytölle talviversion samasta takista, mutta ilman kääntömahdollisuutta. Kankaaksi valikoitui vihreä kukkalakana, jonka keskusta on jo aivan haalistunut. Reunoilta riitti kuitenkin kirkasväristä ja napakkaa kangasta pienen takin verran.


Takin vuoria mietin pitkään. Punainen tikkivuori olisi ollut nätti, mutta jotenkin silmäni pysähtyivät kerta toisensa jälkeen tuohon kirppikseltä löytyneeseen sydäntrikooseen. Se on vaan niin suloinen! Pistäytyminen paikallisessa kangaskaupassa varmisti mietteeni, sillä heidän tikkivuorensa oli todella ohutta. Hankin siis lämmikkeeksi kerroksen vanua ja vielä toisen kerroksen vatiinia. Nyt on kyllä lämpöinen!


Takana on tamppi ja hiippahuppuun kiinnitin nauhalaatikossa jo iäisyyden pyörineen kärpässienen. Jotakin mekkoa varten sen joskus askartelin, mutta se jäi kuitenkin silloin käyttämättä. Koristeeksi vielä pari metriä punaista polvekenauhaa niin jo on retro ilmestys :)


Innoituksen tähän takkiin sain näistä SPR:n kirpputorilta parilla eurolla ostamistani kivan ruohonvihreistä Reiman haalarihousuista. Housut olivat aivan kuin uudet ja todella muhkeat. Kun vielä viereisellä rekillä roikkui ihana vihreä retrohaalari kuopukselle, niin pakkohan nämä oli napata mukaan, jotta saadaan molemmille plikoille retroasut talveksi. Kuopuksen haalari tosin osoittautui niin niukaksi mitoitukseltaan, että saatan joutua vielä hänenkin kohdallaan ompelupuuhiin. Ja sehän on vain hyvä uutinen ;)


22 kommenttia:

 1. Voi kun on aivan ylisöpö takki! Itse en niistä ruskea-keltaisista retrovaatteista niin välitä, mutta tuo vihreä-puna-valkoinen on tosi raikas yhdistelmä. Ja ihana tyttömäinen malli vielä takissa...

  VastaaPoista
 2. Ihana takki. Minä tykkään vihreästi ihan hirveästi. Ja tosi kivan nuo punaiset yksityiskohdat.

  VastaaPoista
 3. Todella ihana! Suloiset kankaat ja punainen sopii hienosti piristämään :)

  VastaaPoista
 4. oih! toi on todella upea takki!!!!

  VastaaPoista
 5. tosi ihana! Voi että kun itsekin uskaltautuisin kokeilemaan noita napinläpejä :D Minä kun teen aina vetskarin kun pelkään pilaavani kankaan..

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana takki! Voi kun itsekin uskaltaisin joskus ruveta tuohon projektiin....

  VastaaPoista
 7. Mielettömän kaunis taas, värit niin raikkaat ja kivat!!!

  VastaaPoista
 8. Todella ihanan mallinen takki! Kankaat oli ihkut :)

  VastaaPoista
 9. Hyvin käy sydänvuori! <3 Paksua valmista vuoritikkiä on muuten hankala löytää, Eurokankaassa ei täälläkään ollut kuin mustana.

  VastaaPoista
 10. Upea takki ja sopii punaisten housujen kanssa tosi hyvin! Muutenkin viime aikaiset ompeluksesi ovat ollet ihania. :)

  VastaaPoista
 11. Ihana! Toi huppu ihan ylisöpö. Jos saan ikinä tehtyä tytölleni takkia, niin saanko pöllästä ton huppuidean?

  VastaaPoista
 12. Jonna: Rohkeasti vaan napinläpiä kokeilemaan. Ei se vetoketjua haasteellisempi homma ole! :)

  Nova Melina: Tottakai saat käyttää huppuideaa tytöllesi :)

  VastaaPoista
 13. Mahtava kuosi ja malli takissa ja onpas sulla ollut hyvä kirppislöytö nuo housut! Meiltä puuttuu pojalta kokonaan toppatakki talveksi tarvittais kauppatakki, tytöille on vaan niin paljon kivemman mallisia, että en oo saanut vielä inspistä ja ideaa pojan takkiin!

  VastaaPoista
 14. Onpa todella hieno! :) oot taitava!

  VastaaPoista
 15. Ihana vuori takissa ja hauska sieni :) Kaiken kaikkiaankin tosi kiva!

  VastaaPoista
 16. Todella hieno takki! Ihanat värit ja yksityiskohdat!

  VastaaPoista