lauantai 1. lokakuuta 2011

Taatelinalle


Hankin pätkän iki-ihanaa taatelijoustofroteeta jo keväällä. Tilausta naputellessani tiesin, että siitä syntyisi nalletunika isomman tytön kerhovaatteeksi.


Tunikan kaveriksi ompelin Kestovaippakaupan raitavelourista housut käännettävillä resoreilla. Värimaailma on niin poikamainen, että aplikoin polviin sydämet. Turkoosit resorit olisivat sopineet hyvin näihin housuihinkin, mutta se olisi tehnyt niistä turkoosit ruskeilla raidoilla. Jännä miten pienestä nuo värijutut ovatkaan kiinni!

Housuja saumuroidessani onnistuin ompelemaan neulaan. Voi himpura sentään! En edes yleensä käytä neuloja saumurin kanssa, kun koen ne vähän turhiksi, mutta nyt halusin kohdistaa haaran raidat jämptisti. Laitan neulat aina poikittain suhteessa kankaan reunaan, joten siinähän pääsin sitten ompelemaan suoraan neulan päälle. Tyhmästä päästä kärsii... Ei auta muu kuin kiikuttaa saumuri terien teroitukseen. Ja kun tässä pikkukaupungissa ei ole ompelukonehuoltoa, tietää tuo kunnon taukoa ompeluksiin. Huoh!

21 kommenttia:

 1. Aivan mahtava setti, tosi taidokasta työtä! Harmillinen saumurionnettomuus!

  VastaaPoista
 2. Toi on niin harmillista! Jos haluat nopeammin toimintakuntoon, niin osta uusi terä. Sitten on aina varaterä kaapissa jos käy noin. (kun aina muistaa viedä toisen teroitukseen). Itsekään en juuri tuontakia uskalla käyttää neuloja.
  Setti on kyllä aivan mahtava, nalle poimii palloja, ihana!

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana setti, aivan hurmaava! Harmi saumuria. :(

  VastaaPoista
 4. On kyllä todella upea setti! :)

  VastaaPoista
 5. on taas ihan huikea! mä tykkään tosi paljon sun ompelmista vaatteista <3

  VastaaPoista
 6. Ihanaihana! :)
  Nalle on söpö ja värit upeat!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikista ihanista viesteistänne!

  Riikan vinkki varaterästä pitääkin laittaa korvan taakse. Toisaalta teroituksen hankaluus toimii itselleni ihan hyvänä peloitteena, jotta käsittelen konettani varovaisemmin. ;) Kerran aiemmin olen näet tylsistyttänyt terät ja siitä lähtien olen ollut tosi tarkkana - tähän asti siis. Sama juttu on kaksoisneulan kanssa, sillä omassa koneessani toimivaa kaksoisneulaa ei tältä kylältä saa.

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava setti!!! Mulla on tuo samainen kangas jäänyt kaappiin, kun ei sitten oikein ollutkaan mieleinen, mutta nyt kyllä rupesin tykkäämään:) Taidanpa minäkin tehdä jonkun applikaation kun otan kankaan käsittelyyn. Minusta nalle on selvästi mustikkametsässä:)

  Ja harmillista, että terä meni... Toivottavasti saat varaterän pian tilalle ja vanhan teroitettua!

  VastaaPoista
 9. Aivan hurmaava setti ja ihana idea!! Tykkään värimaailmasta tosi paljon.

  VastaaPoista
 10. Ihana värimailma itse en osais käyttää kankaita nuin kivasti. Hienosti oot saanut tuon tunikan kuosin mukaan applikointi ideaan!

  VastaaPoista
 11. Kaunis setti! On kyllä harmillista jos joutuu kiikuttamaan koneen huoltoon kesken ompeluinnon :(. Minulla kone kitkuttelee jotenkuten eteenpäin kun huoltoa kaipaa muttei raski viedä :O

  VastaaPoista
 12. Mielettömän ihana idea, että kerää noita palleroita! Tosi hieno!

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis setti! Pikaisesti selailin läpi koko blogisi ja tykästyin sen verran, että taidanpa jäädä lukijaksi.

  VastaaPoista
 14. Onpas kiva setti! :) Blogistani löytyy tunnustus sinulle.

  VastaaPoista