perjantai 21. lokakuuta 2011

Pieniä tarpeellisia juttuja


Sain vihdoin saumurin huollosta ja heti sillä piti surauttaa pari pikkuompelusta pois ompelupöydältä pyörimästä. Pikkulikalle ompelin velourisen hiippamyssyn kirppikseltä löytämäni pihahaalarin kaveriksi. Vuorina kierrätystrikoo ja välissä lämmikkeenä kerros vanhaa fleecevilttiä. Korvaläppiin applikoin heijastinkankaasta sydämet. Kaava hauskaan pipoon löytyy vuosikymmenen takaisesta Ottobresta (4/2001) .


***

Ompelutauon aikana oli hyvää aikaa tarttua puikkoihin.
Nitkuttelin isommalle tytölle perussukat Nallen jämälangoista.


Violetit velourhousut ovat tylsät mutta tarpeelliset kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Kaavana tuttu Ottobren Vilkas käännettävillä resoreilla. Koko 98/104cm.


Omakin pääni tarvitsi syyspipoa. Kallonmuotoni ei ole mikään kovin ylevä, joten tykkään käyttää kaikenlaisia hassusti töröttäviä pipoja. Korvat, sarvet, hiipat, tupsut ja töpsyt ovat tarpeeksi lapsellisia makuuni. Hiippapipon kangas on joustofroteeta ja se on kierrätetty kirppistopista. Vuori on ruskeaa trikoota ja kaava oma kokeilu.

***


Trikoo- ja PUL-tilkuista tein muutaman kestotuotteen itselleni. Kokeilin laiskuuttani tällä kertaa kiinni ommeltavien neppareiden sijaan noita Prymin metallineppareita. Käytössä sitten selviää, ovatko nuo aivan liian massiiviset möllykät.

Ja loppuun vielä kiitos tunnustuksesta Pompannapin Hannalle! Tunnustukset lämmittävät aina suuresti mieltäni! Lähiaikoina on kuitenkin tullut tunnustettua niin monenlaista, että jätän tällä kertaa vastailematta kysymyksiin ja jatkamatta tunnustusta eteenpäin.

5 kommenttia:

 1. Hauskat pipot! Etenkin pienemmän malli on aivan kertakaikkisen ihana!

  VastaaPoista
 2. Oi mikä ihana kangas tuo sinun pipokangas, ja mikä ihastuttava blogilöytö! Katselin kaikki jutut läpi ja jään lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus mikä hiippapipo! Aivan ihana!
  Ja kyllä äitinkin pipo on kiva :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :)

  Milla: tervetuloa! Voisin käyttää juuri samoja sanoja sinunkin blogistasi. Eilen sinne löysin tieni ensimmäistä kertaa, selasin kaikki jutut läpi, ihastuin ja liityin lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Löysin sun blogin tänään ja luin kaikki postaukset yhteen putkeen lopusta alkuun.
  Ite oon miettiny noiden kestositeiden tekoa itselleni. Oisko niihin jossain joku hyvä ohje, kun mulla ei oo minkäänlaista kokemusta imukyky-asioissa. Olen tähän mennessä vaan ihaillu ystävän pikkuveljen vaippakuoseja. Ommellu olen siis ennen ihan runsaasti ja joskus kymmenvuotiaana oli suorastaan nukenvaatetehdas, josta monet päätyi serkulle lahjaksi.

  VastaaPoista