perjantai 10. helmikuuta 2012

Äitillä ov vilu!


Tämä talvi on ollut kova meikäläisen sormille. Kaikki rukkaseni ovat kuluneet liian ohuiksi tai ovat muuten vaan leudon talven malleja, joten sormeni ovat aina ulkoillessa jäässä. Viikonloppuna viimein päätin, että moinen saa nyt riittää! Päätin tehdä itselleni sellaiset lapaset, että kädet varmasti pysyvät niissä lämpiminä. Lankakorissani oli riittävä määrä ainoastaan Nalle-lankaa, josta neuloin tumppujen korean kuoren. Sisäpuolelle ompelin lasten talvitakeista yli jääneistä vatiinitilkuista ja pehmoisesta fleecestä vuorin. Aika mötiköiltähän nämä näyttävät kädessä, mutta ovat kyllä sitten lämpimätkin. Testattu tänä aamuna 25 asteen pakkasessa :)Tumppujen mallia vilkuilin vanhoista Gudrun Sjöden -lapasistani. Koristeiksi huovutin ihan perinteisesti saippualla ja vedellä lehtiä ja ompelin ne kiinni kirjontapistoin villalangalla.


 Ja tässä vielä kurkistus muhkeaan vuoriin.


Kiitos kaikille viime postaukseeni kommentoineille!

8 kommenttia:

 1. Hienot tuli!
  Palelemisen kannalta kysyn että onko sulla huovutettuja lapasia? Itselläni on jo monta vuotta pysynyt sormet lämpiminä Purosta huovutetuissa lapasissa. Musta Purosta tulee jotenkin tiiviimmät ja lämpimämmät kuin Huopasesta tai Fritidsgarnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ystävänikin tuossa jo suositteli huovutettuja lapasia, kun kerroin näistä lapasaikeistani. Voisin kyllä kokeilla joskus! Varsinkin Puro oli hyvä idea, kun en niin kauheasti Huopasesta tykkää.

   Poista
 2. Nämäpäs ovat kauniit lapaset!

  VastaaPoista
 3. Erittäin vakuuttuvan näköiset=lämpimät!
  Ja kauniitkin vielä:)
  Minä olen aika pitkälle pärjännyt nahkaisilla hanskoilla joissa on kaninkarvavuori...tiedän että jakaa mielipiteitä,mutta lämpimät ovat.

  VastaaPoista
 4. Hienot lapaset! Ihanan väriset :) Näyttävät ihanan lämpöisiltä...

  VastaaPoista
 5. Johan on ihanan näköiset lapaset. Noille on kyllä ollut käyttöä tänä talvena.

  VastaaPoista