perjantai 3. helmikuuta 2012

Kukkaro (tai käsilaukku)


Olen jo pitkään etsinyt uutta rahapussia itselleni, kun nykyisessä lompakossani petti vetoketju. Kivoja kukkaroita ja pussukoita olisi tarjolla vaikka miten paljon, mutta kun samaan pussiin pitäisi rahojen lisäksi mahduttaa myös puolimetrinen pino erilaisia kortteja, tilanne vaikeutuu. Perinteisissä nahkaisissa lompakoissa on tilaa kaikelle, mutta ne on niin tylsiä omaan makuuni. 

Siispä lompakko täytyi tehdä itse.

Kaivelin tilkkulaatikkoja ja valitsin päälipuolelle puuvillakankaita, jotka vahvistin tukikankaalla. Sisäpuolena on vakosamettitilkkuja. Vetoketjut olen ostanut aiemmin kirppikseltä. Kukkarosta tein pienen käsilaukun kokoisen, jotta sinne mahtuu kaikki tarpeellinen helposti ja jotta sitä voi tarvittaessa käyttää käsilaukkunakin. Tilaa on siis myös esim. puhelimelle ja puuterihuiskulle :) Sisäpuolella on vetoketjutasku rahoille ja 9 taskua korteille. Yhteen taskuun sopii tarvittaessa kolme korttia, joten ehkäpä tila riittää.

Suunnittelin ompelevani kaikki saumat piiloon (eli päälisen ja sisäpuolen erikseen), mutta lopulta päädyin jyristelemään koko helahoidon kasaan sisäpuolelta saumurilla. Se oli kyllä vähän liiankin kova pala tuolle Pfaffilleni, joka murjottaa minulle edelleen ompelunurkassaan. Kyllä se siitä leppyy.

24 kommenttia:

 1. Aivan ihana kukkaro! Sinulle on tunnustus blogissani =)

  VastaaPoista
 2. Ompa hieno! Olet kyllä todella taitava :)
  T: Nonna

  VastaaPoista
 3. Todella hieno! Ja luultavasti myös näppärä käytössä. =)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kaunein lompakko mitä olen nähnyt! Tahton myös mutta ei ole uskaltanut edes aloitta, päässä vielä ideoita muhin ja kerään rohkeutta...

   Poista
  2. Kiitos! Ei kun ompelemaan :)

   Poista
 5. Voi vitsit! Ihana!
  Samaa ajatusta kukkarosta olen pyöritellyt mielessäni jo pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se aloittamaan toimertuminen taitaakin olla hankalin vaihe - vähän joka hommassa :)

   Poista
 6. Upea ja näyttää toimivalta! :)

  VastaaPoista
 7. Kivan pirteän pirtsakka lompakkuus! ;-)

  VastaaPoista
 8. Onpas kaunniin ja käytännöllisen malliset pussukat!
  Ja kankaat tietystikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli on kyllä aika passeli lompakolle. Päälisen kankaat ovat omia ikisuosikkejani, joista säästelen pienimmätkin soirot. Sisäpuolen okra vakosametti on muisto reilu 10 vuotta sitten ompelemistani sammareista, joissa taisi olla lahkeeseen aplikoituna kärpässieni. Siis omiin housuihini ;)

   Poista
 9. Voi mikä ihanuus! Itsellä ollut myös pitempään lompakko-ongelmaa. Mitenkähän saisin aikaiseksi tehdä samantyylisen... Tuommonen olis kyllä niin mahtis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se ryhtyminen on hankalaa. Itsekin suunnittelin lompakon ompelua varmaan kuukauden, vaikka itse hommaan ei montaa tuntia huvennutkaan.

   Poista
 10. Mahtava! Minä olen myös pyöritellyt mielessäni ajatusta lompakosta. Jospa saisin tästä vauhtia?

  VastaaPoista
 11. Kewan peesiin hyppään: on ehdottomasti mahtavin lompakko, mitä ikuna olen nähnyt. Aivan ihana! Voi kun itsekin saisi aikaiseksi alkaa pähkäilemään ja jos vielä taidot riittäisivät...

  VastaaPoista
 12. Ihana! Kivat väriyhdistelmät ja toimiva malli.

  VastaaPoista