lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kiva kesämekkokaava!


Uusimmassa Ottobressa (1/2012) oli oikein kiva kaava kesämekolle, joten pitihän sitä päästä testaamaan. Tykkään mallista kovasti, sillä siihen saa niin helposti yhdisteltyä eri kuoseja ja se peittää lasten olkapäät auringonpaahteelta. Hieman enemmän aikaa sen ompeleminen (ja erityisesti tilkkulaatikon tonkiminen...) vei kuin tavallinen liivimekko. Mutta on se niin kiva, että näitä meille tulee lisää! Ja itse asiassa on jo tuloillaankin :)

19 kommenttia:

 1. tuo on kiva!!! minä jotenkin möhelsin sen kauluksen kanssa ja en uskalta kokeilla uudestaan vaikka kaavasta tykkäsin paljon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauluksen ohje oli kyllä tosi epäselvä, mutta oikeasti se on ihan yksinkertainen tehdä. Ei kannata tyystin kaavasta luopua vielä!

   Poista
 2. Näyttää tosi kivalta, mutta kuinkahan tuon kauluksen kanssa kävisi? Onko sulla vinkkejä miten sen saa onnistumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pyörittelin kauluskappaleita hetken käsissäni ennenkuin uskalsin ommella ne kiinni :D En tiedä, ratkaisinko ompelutavan oikein vai väärin, mutta ihan istuva tuosta ainakin tuli. Minua hämäsi se, että takakappaleen kaavaan oli merkattu viivalla olkakohta ja aluksi kuvittelin sen liittyvän jotenkin kappaleiden kohdistamiseen. Itselläni kaula-aukko onnistui sillä tavoin, että laitoin etu- ja takakappaleet vain reunakanttauksen verran päällekäin. Etukappale siis kulkee tuolla kanttauksen alla ihan samassa linjassa kuin takakappaleen kanttaus. Tajuaako tästä sepustuksesta edes mitään...? Olisikohan siitä hyötyä teille muille kaavan kanssa kummasteleville, jos ottaisin seuraavasta mekosta kuvan tuolta kaula-aukon nurjalta puolelta?

   Poista
 3. Minunkin täytyy ehkä kokeilla tuota kaavaa! Ihanan reipas tämä sinun versiosi!

  VastaaPoista
 4. On se nätti! Kivasti yhdistelit kankaita!

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirteästi yhdistelty kankaita! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan värikkäitä vaatteita ja suloiset tyttelit sinulla! Jään takuulla lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 7. Sä ehdit jo kans kokeilee kaavaa ;) Ihana mekko :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin tuo mekkokaava poltteli näpeissä, että ihan pakkohan sitä oli heti kokeilla! Kiitos lehden lainasta :)

   Poista
 8. Kivan näköinen ja sama kaava on itselläkin testattavien listalla! Pitikö koko hyvin paikkansa tällä kertaa, saako kysyä mikä koko / minkä pituisella tytöllä tuossa kuvassa näkyy? Mua siis hirmuisesti innostaisi tehdä tuo myös, mutta en ole vielä tutkaillut menisikö se kivasti ihan sellaisenaan vai onko kaavassa kovasti muokattavaa (aika usein joudun kaventamaan ja/tai pidentämään Ottobren kaavoja...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika leveähän tämä(kin) kaava on, mutta mitään muokkauksia en itse siihen tehnyt. Kesällä saakin helmat liehua :) Tyttöni on n. metrin mittainen ja kokona on 104cm

   Poista
 9. Ihania mekkoja ja ihania tyttöjä :)

  VastaaPoista