sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kro-ko-tii-le-jä



Hurjista krokotiileistä syntyi kummipojalle kesäasu. Koko setin idea lähti söpöisistä krokosandaaleista, joille kaveriksi oli sitten aivan pakko hankkia myös tätä veikeää krokotiilikangasta. Bodyn kaavan piirsin uusimmasta Ottobresta (1/2012) ja muokkasin hihat lyhyiksi. Malli on oikein aplikointiystävällinen, kun ompeleet jäävät noiden kangaskerrosten väliin pois pientä masua raapimasta. Joustofroteiset polvihousut on tehty omalla kaavalla.


Pikkuneiti (2v) toimi mallina pienen serkkuvauvan (8kk) vaatteille. He kun käyttävät samaa vaatekokoa :) 


 Viileiden päivien varalle ompelin vielä kokonaan vuoritetun trikootakin 
(Ottobre 1/2012). Vuorina ruskeaa ja oranssia trikoota. 

Sovituskuva jälleen unenpöpperöisen serkkutytön päällä.

16 kommenttia:

 1. Oiiii, nää on ihanat! Niin söpöt! Toi ylempi setti on ihan täydellinen.

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi hyvälle tuo keltainen resorireuna ruskeaa kangasta vasten! Onko sulla muuten joku vakiotaktiikka jolla teet nuo kaiteluhuolittelut? Mä olen niitä nyt vasta enemmän rupeamassa tekemään kun pitäisi bodeja väsätä, enkä ole oikein täysin tyytyväinen mihinkään kokeilemistani taktiikoista, kaikki ovat niin kovin hankalia... Mietin onkohan mulla se kaikkein kätevin tapa vielä kokeilematta kokonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelta-ruskea on aina pettämätön valinta :) Tein ensimmäisen kaitalehuolitteluni Ottobren tyyliin - ja sille tielle jäin. Eli oikeat puolet vastakkain (resori ja trikoo), sitten resori käännetään kolminkerroin (vimppa kerros nurjalle) ja ommellaan kiinni. Nurjalle jää näkyviin resorin leikattu reuna, mutta omaa silmääni se ei häiritse. Ja kaksoisneulalla reuna kiinnittyy ihan nätisti siksakilla. Tykkään tästä tavasta, koska kanttauksesta ei tule liian paksu (pysyy nepparitkin.) En yleensä koskaan leikkaa resoria määrämittaan vaan venytän sitä ommellessani sopivasti. Ottobren mitoilla huolitteluista tulee aina omaan makuuni liian lörppöjä...

   En tiedä, onko tämä kätevin/nopein/siistein tapa, mutta tähän olen kuitenkin jämähtänyt ;)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi, pakko kysyä vielä yksi lisäkysymys jos jaksat vastata. :) Itse olen tehnyt tuolla samalla tyylillä, ensin ompelen resorin ja trikoon toisiinsa kiinni oikeat puolet vastakkain joko saumurilla tai ompelukoneella ja vasta sitten käännän resorin kolminkerroin ja kaksoistikkaan. Mutta teetkö sä siis suoraan tuon kaksoistikkauksen?

   Noista mun vaihtoehtoisista tavoista ompelukoneella ompelemalla saa todella tasaisen levyisen resorin, mutta sen ompelukoneen ommel jää siellä nurjalla puolella näkyviin ja se siis häiritsee mua jotenkin... Saumurilla kiinnittäessä taas on vaikeampi saada sitä resoria tarkkaan tasalevyiseksi ja siksi sen näpertelyyn menee ainakin mulla ihan tuhottomasti aikaa.

   Poista
 3. voi miten suloisia ompeluksia :) varsinkin nuo shortsit!

  VastaaPoista
 4. Ihania kaikki! Tosi kivat värit ja taas ihailtavan siististi applikoitu kuva tuossa bodyssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Hauska, että kehuit nimenomaan aplikoinnin siisteyttä, kun omaan silmään siinä on vaikka mitä sanomista :D En ole vieläkään saanut aikaiseksi hankittua avopaininjalkaa, joten ihan "sokkona" ompelen. Isoilla pinnoilla se on helppoa, mutta kaikki pikkupiperrykset on vähän sattuman kauppaa :D

   Poista
 5. Hauska setti :) Itse oon tehnyt tuosta kankaasta vähän vastaavanlaisen toteutuksen tosin mulla oli vähän eri vähän eri värit toteutuksessa! Ihanat nuo sandaalitkin!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana setti, kelpais meillekin tuommonen! :) Tuota bodykaavaa pitänee itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Hei! Olen ajatellut hankkia jonkun vekottimen, jolla saa laitettua tuollaisia neppareita. Onko neppareita helppo laittaa? Millainen vekotin mielestäsi kannattaisi hankkia? Pysyykö nepparit hyvin vaatteissa? Kiitos, jos jaksat vastata.

  VastaaPoista