sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kesämekkotehdas


Tai siltä ainakin tuntuu! Surauttelin viikonlopun aikana yhteensä 4 kesämekkoa ja kolmet legginssit, niin johan siinä alkoi tuntea itsensä liukuhihnatyöskentelijäksi. Mutta kivoja ja varmasti tarpeellisia ompeluksia tulevaa kesää varten.


Tunikat/mekot ompelin samalla kaavalla kuin edellisen postaukseni mekonkin. Näissä tyttöjen samismekoissa kankaana on aika villikuvioinen sienitrikoo. Sain kankaan ystävältäni. Itse vuoroin tykkään kuosista hirmuisesti ja sitten se jo tuntuukin aika sekavalta. Näihin iloisiin kesämekkoihin se oli juuri passeli!


Mekkojen kavereiksi ompelin kirkkaan limenvihreät legginssit sydänpaikoin. Pienemmän tytön legginsseissä näyttää olevan aika reilusti leveyttä. Täytynee hieman kaventaa, ellei tyttö kasva niihin kevään aikana. Isommissa legginsseissä polvipaikat tulivat piirun verran liian korkealle...


Tehtaan mekkolinjastolta syntyi myös hieman retroisemman värinen setti isommalle tytölle. Nämä legginssit ovatkin jo sitten paremmat polvipaikkojen sijoittelunkin suhteen :) Oranssi väri ei ole aivan noin ärtsy luonnossa.


Laitoin vielä kuvaa tuosta kauluksen kohdasta nurjalta puolen, kun lehden ohje oli sen suhteen niin ylimalkainen. Itse siis asettelin etu- ja takakappaleet vain takakappaleen reunakanttauksen verran päällekäin, jolloin kaula-aukosta tuli toimiva.

20 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköisiä mekkoja! Pidän tavastasi yhdistellä kuosikankaita. Inspiroivia ompeluksia, kuten niin monesti aiemminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ompelukseni ovat inspiroivia :)

      Poista
  2. No taas niin kivoja värikkäitä juttuja että mieli tekee todellakin kesää!!! Ja isot kiitokset vimpasta kuvasta, minun täytyy yritä uudelleen sitä kaava. On muuten samanlaista sienitrikoota kaapissa suikale, hienosti sopii turkoosit pilvet sen kanssa. Huomasin että samanlaiset lattiat taida meillä olla, miedän oma kyllä ei juuri koskaan niin siisti;(

    VastaaPoista
  3. Ihania kesävaatteita oot tehnyt! Tässähän alkaa tulla ihan kamala saumurinkaipuu (toisilla kesän, toisilla koneen). :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai¨van ihania oot jälleen ommellu...olen just samalla lailla suunitellut sienimaailmasta tekeväni punapllollisen kanssa mekon tai bodyn :)

      Poista
    2. Kiitos :) Ja Nova Melina: saumuri on kyllä ihan loistava juttu lastenvaateompeluksissa... Itselläni onkin sitten taas kunnon ompelukoneen kaipuu! Voisin vaikka vaihtaa tulevan kesän laadukkaaseen ompelukoneeseen ;)

      Poista
  4. Nuo ekat ovat niin ihanan iloisia! Loistavia kangasyhditelmiä. SOpivat hienosti yhteen ilman, että tulee liian levoton vaikutelma.

    VastaaPoista
  5. Ihania mekkosia sulla on valmistunut! Tosi herkullisia kuosi- ja väriyhdistelmiä-

    VastaaPoista
  6. ihania mekkoja! Kuosiyhdistelmät on tosi kivoja nyt ja aiemmissa mekoissa/paidoissa/tunikoissa; kumpa osaisin itsekkin yhdistellä kuoseja noin ihanasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rohkeesti vaan yhdistelemään meiningillä "kaikki sopii, kun sovitetaan"! Sillä niin se oikeastaan on :)

      Poista
  7. En ole vähään aikaan käynyt täällä, ja voi minkä ihasteluähkyn koin rullatessani sivuja alaspäin ja nähdessäni toinen toistaan nätimpiä juttuja!

    Kivalta vaikuttaa tämä uusi mekkokaava, mietin onko omat tyttöni jo liian isoja tuollaiseen malliin... Olisi hauskaa yhdistellä tilkkuja itsekin. Vihreät sydänpolvileggarit kolahtivat kovaa, ja niitä tekee mieli apinoida, kun iso pala vihreää interlockia odottaa jemmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että täältä voi saada ihasteluähkyn :)

      Poista
  8. Kiitos viimeisestä kuvasta! Täytyy ehkä yrittää :) Ihania kesäisiä ompeluksia!

    VastaaPoista
  9. Aivan ihanat etenkin tuo oranssi kroko setti!!!

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanan pirtsakoita!! Itse päädyin kanssa tuohon samaan pääntieasetteluun, kieltämättä ohje oli melkoisen ylimalkainen siltä osin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä... Ja välillä jokin tosi simppeli juttu ohjeistetaan kaavalehdissä tosi tarkasti ;)

      Poista
  11. Sinulle on tunnustus blogissani. :)

    VastaaPoista