sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Hiiri!


Muskarin joulujuhlassa teemana on  maatilan eläimet ja ope toivoi lasten pukeutuvan laulunsa mukaiseen asuun. Esikoisen esityksenä on hiirilaulu, joten siinäpä sitten piti äipän suunnitella, miten asun voisi toteuttaa. Minulla oli varastossa tuollaista khakinharmaata joustofroteeta, joka kyllä näytti ihan hiireltä jo hyllyllä maatessaan. Lisäksi valkoista joustofroteelakanaa ja pala vaaleanpunaista fleeceä. Eiköhän noista aineksista yksi hiirulaispuku synny?

Leikkelin jotain vanhaa rooliasua kaavapohjana käyttäen kappaleet ja ompelin ne saumurilla kasaan. Korvat tuottivat vähän päänvaivaa, kun pelkästään joustofroteisina ne lörpöttäisivät, mutta paksun tukikerroksen kanssa saumurini kieltäytyi työskentelemästä. Niinpä päädyin pujottelemaan korviin rautalankaa ja jopas pysyvät korvat pystyssä. Aika vekkuli puvusta tuli!

Itseäni vähän naurattaa tämä maatilan eläin -teema, sillä esikoinen on tosiaan hiiri ja kuopus leipuri! :D Vielä pitäisi jokin kokinhattu väsätä tuolle pikkuleipurille, jonka muu asu syntynee ihan esiliinasta ja kaulimesta.

8 kommenttia: