perjantai 23. marraskuuta 2012

Joulukiirettä
Päivittelin juuri puodin puolelle lisää Ihana-mekkoja, joita on ostettu joulunajan juhliin. Tekisi mieli ommella omillekin tytöille tällaiset puna-valkoiset mekot jouluksi, mutta heillä on kyllä ihan liikaa mekkoja jo muutenkin. 


Tai no, nämä hempeämmätkin versiot olisivat ihanat...Huomenna pakkaan Teelikamenttenin tuotteet mukaani paikallisille Joulumarkkinoille. Sinne on tullut ommeltua mekkojen lisäksi paljon muitakin joululahjaehdokkaita. Lisäilen myymättä jääneet tuotteet puodin puolelle ensi viikolla.


Kaiken joulutohinan keskellä olen kaavoittanut Nuppu-keskosvaatemalliston. Jotkut asiat ovat sellaisia, jotka eivät voi odottaa kiireisten aikojen yli :) Kuten joku lukijoistani ehkä muistaa, ompelin taannoin muutaman keskosvaatteen pienelle pojalle. Silloin ongelmana oli sopivan kaavan löytäminen, kun Suuren Käsityön keskoskaavoitus oli jotenkin oudon mallinen. Päädyin lopulta piirtämään bodyn kaavan itse ja muokkaamaan haarakappaleelliset pöksyt Ottobren malliin. Olen tämän jälkeen jutellut siskoni, eli pojan äidin kanssa puhelimessa paljon ja päätynyt vielä muokkailemaan tuota bodykaavaani. Haarakappalepöksyjen kaavan heitin roskiin ja piirsin uudet housut ihan perinteisellä mallilla. Bodien ja housujen lisäksi kaavoitin pienen nauhalakin (tai itse asiassa kolme eri kokoista testiversiota). Nyt kaavoitus on kohdillaan ja pienellä ihmistaimella sopivat ja mukavat vaatteet käytössään.

Tärkein tehtäväni oli tietenkin vaatettaa tämä siskoni pikkuinen poika mukavasti, istuvasti ja värikkäästi, mutta koska päädyin kaavoittamaan vaatteet itse, otin toki kaavat talteen. Nyt Nuppu-mallistoa voi tilata Teelikamenttenin kautta muillekin keskosvauvoille.


 ♥ Tällainen hempeä setti lähtikin jo eräälle pienelle prinsessalle ♥

PS: Voi kun tulisi lunta ja sen myötä edes hippunen valoa. On aivan mahdotonta ottaa kuvia vaatteista, kun keskipäivälläkin on hämärää. 

4 kommenttia:

 1. Paljon kivoja juttuja, mitenköhän kerkeät? Edellisen postauksen hiiri on kyllä niin veikeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hiiri on kyllä tytönkin lempparivaate tällä hetkellä. Saas nähdä, missä kunnossa se on enää esityksessä, kun se päällä on rymytty ja syöty jo monta päivää...

   Täytyy myöntää, että ylitöiksi ovat ompeluhommat menneet viime aikoina aika pahastikin. Lapset ovat kyllä nykyisin päiväkodissa, mutta silti illalla Pikku Kakkosen aikana ja sitten vielä lasten mentyä nukkumaan on pitänyt kaivella ompelukoneet esille.

   Poista
 2. Hei!Ihanaa että olet kaavoittanut ja teet noita keskosvauvan vaatteita! Niitä ei liikaa markkinoilla ole ja tarvetta kuitenkin olisi.Vaikka vauvat nopeasti kasvavatkin niin on kiva alussa kuitenkin pukea ihan sopivan kokoisiin vaatteisiin ja vauvaa on helpompi käsitelläkin kun on sopivan kokoiset vaatteet päällä.Sairaalakäyttöön on kyllä saatu erikoisvaatteita koneissa ja piuhoissa oleville pikkukeskosille jotka saattavat olla vielä paljon pienempiä ja hukkuvat noihin 44cm:n vaatteisiin.Tekemäsi koko on kuitenkin juuri sopiva 2-2.5 kiloiselle lapselle joka usein jo kotiutuu ja tarvitsee tuollaisia "normaalivaatteita".Kysyntää varmasti on jahka tieto leviää.Onnea hienosta mallistosta! Terveisin entinen keskolan sairaanhoitaja:)

  VastaaPoista