perjantai 13. tammikuuta 2012

Alusvaatetusta


Päätin tuhota pienimpiä trikootilkkuja pikkareihin. Kaava tällaisille perinteisille pikkuhousuille löytyi Suuri Käsityön numerosta 2/2005. Kirjainpikkarit on tehty täysin ohjeen mukaan, mutta muut tein sitten parannettuina versioina (= kireämmät reisikumpparit ja vyötärölle kuminauhakujan sijaan pitsikuminauha.). Oli nopeat tehdä!


Pienemmällekin neidille olisin mielelläni ommellut pikkuhousuja, mutta kuivaksioppimisesta ei näy merkkiäkään... Siispä ilahdutin perheen vaipparumbaa uusilla kuoseilla! Ja salaa toivon, että tällä kohtaa Murphyn laki astuisi voimaan ja tyttö oppisi kuivaksi heti uusien vaippojen myötä. Suunnilleen niin kävi esikoisen kohdalla: kun viimein olin löytänyt täydellisen yövaippasysteemin atoopikon herkälle iholle, tyttö oppi viikon sisällä yökuivaksi.

12 kommenttia:

 1. Kivoja pikkareita! Itsekin pitäisi niitä taas askarrella. Olen käyttänyt tuota samaa kaavaa pikku muutoksin ja tykkään kovasti mallista.

  VastaaPoista
 2. Kivan värikkäitä pikkareita. Miten oot tuon pitsikuminauhan kiinnittänyt?

  VastaaPoista
 3. Kiitos :)

  Inkeliina: Ompelin kumpparin ensin saumurilla kankaan oikealle puolelle (niin ettei terä leikannut kuminauhaa), käänsin kumpparin nurjalle puolelle ja kiinnitin oikealta kaksoisneulalla. Ensimmäisiin tein ohjeen mukaan niin, että ompelin ensin kuminauhan renkaaksi. Muihin ompelin kumpparit suoraan vyyhdiltä: kumpparin aloituspää hieman reunan yli, sitten ompelu saumurilla kumpparia venyttäen ja loppupää hieman aloituskohdan päälle ja taas reunan yli. kuminauhan päät jäävät siististi piiloon ja jalanteistä tulee napakammat.

  VastaaPoista
 4. Kiitos neuvoista, täytyykin hommata tuo lehti ja kokeilla josko saisin aikaan, kun esikoisen pikkareista puolet on jäämässä (tai oikeastaan on jo...) pieneksi.

  VastaaPoista
 5. Onpas suloisia pikkareita. Täälläkin pitäisi kunnostautua vaippa ompelusten suhteen, meillä kun ei oo vielä pelkoa kuivaksi oppimisesta, tyttö on vasta 1 vee :)

  VastaaPoista
 6. Suloisia. Olen joskus miettinyt, että kangastilkkuja sais näihin tuhottua hyvin mutta ongelmaksi muodostui tuon kuminauhan löytäminen. Mistä sinä löysit sitä?

  VastaaPoista
 7. NorppaStiina: Kuminauha on INKAn pitsikumpparia. Tältä kylältä sitä ei saa (ainakaan valkoisena), joten ihan googlettamalla etsin nettikaupan. Itse päädyin tilaamaan kumpparia Naavakeijulta, jota voin kyllä suositella lämpimästi muillekin :)

  VastaaPoista