tiistai 10. tammikuuta 2012

Hankala sienitunika


Oli tässä eräänä päivänä tarkoitus ommella kuopukselle pikaisesti tunikamekko Ottobren teekannutunikan kaavalla. Tuttu, moneen kertaan hyväksi todettu kaava. Niinpä surautin tunikan kasaan sen kummempia sovittelematta. Yleensä ompelen pääntien resorit aina reilusti venyttäen, jolloin pääntie hieman rypyttyy. Nyt kuitenkin venytin vain maltillisesti, mikä oli virhe: sovitettaessa lähestulkoon tyttösen napa vilkkui pääntieltä ja olkapäiden kohdalta tunika roikkui tosi rumasti. Huh hei ja harmitti kyllä! Mutta koska kotiäidin aika ei ole rahaa (vaikka vapaa-aika kullanarvoista luksusta onkin) ja kankaat ovat hintavia, päätin pelastaa tunikan. Mietin jo monenmoisia kommervenkkejä pääntielle, mutta päädyin kuitenkin ottamaan ratkojan käteen. Siinä olikin puuhailemista, kun ratkoin ensin kaksoistikkauksen ja sitten saumuriompeleen... Sen jälkeen kanttasin pääntien uudelleen normaaliin tapaani reilusti resoria venyttäen. Valitettavasti hihoihin sopiva tummanruskea resori oli loppunut, joten uusi pääntie on astetta vaaleampi. Periaatteessa olisin voinut käyttää vanhan pääntieresorin uudestaan, mutta pelkäsin sen lörpähtäneen jo liiaksi. Hyvä tunika tästä lopulta tuli, mutta aikaa kului kahden tunikan verran.


Tässä vielä kuva ensimmäisestä pääntiestä.

7 kommenttia:

 1. Hyvä pelastus. :) Nuo minniet on tosi kivan näköisiä. Ehkä minunkin pitää kokeilla tuota kaavaa. Olet muutenkin ihania juttuja viime aikoina. :)

  VastaaPoista
 2. nostan hattua!!! minusta ei ole ratkojaksi...

  VastaaPoista
 3. Yksi ratkomista vihaava täälläkin! Mutta joskus on pakko, nuo kankaat ovat tosiaan niin hintavia.

  Hieno pelastus! :)

  VastaaPoista
 4. Hieno pelastus! Ja minusta tuo on todella kaunis muutenkin!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköinen ja kyllä se vaan niin menee että joskus se purkaminen kannattaa. Tulee siitä ainakin hyvä mieli kun saa jonkin pieleen menneen vaatteen kuitenkin sitten lopulta pelastettua =) Toi kangas näyttää vaatteena tosi kivalta vaikka kankaana se ei ole muo sytyttäny! Oon huomannu että moni kangas on sellainen ettei kankaana sytytä, mutta vaatteena huomaakin olevan tosi ihana =)

  VastaaPoista
 6. Samalla teekannutunika kaavalla olen mäkin onnistunut tekemään kahden lapsen mentävän kaula-aukon! :) hienoja tunikoita ja mekkoja! Täytyypä itsekin kokeilla tuota Minnie-kaavaa!

  VastaaPoista
 7. Hieno tunika ja hyvä väriyhdistelmä :)

  VastaaPoista