perjantai 21. tammikuuta 2011

Kaikenlaista kestovärpäkettä
Otin tällä viikolla oikein projektiksi tuhota PUL-kangasvarastoni. Materiaalia oli riittävästi vielä viiteen taskuvaippaan, joista tulikin kaikista aika veikeitä. Ylimmän kuvan kolme vaippaa ovat itselleni tyypillistä värimaailmaa. Keltainen, ruskea, oranssi ja kaikki retrokuosit ovat vaan aina niin ihania.
Nämä kaksi vaippaa ovatkin sitten jotakin aivan toista tyylilajia, mutta kivoja kuitenkin. Tuon vaaleanpunaisen PULin kanssa meinasi jo mennä hermot, kun se ei sopinut minkään sisä-/kuosikankaiden kaveriksi. Lopulta päätin vain sovittaa sen yhteen tuollaisten keltavihreiden kankaiden kanssa. Ja sopihan sen, kun pakotti sopimaan ;)

Olen varmaankin melko naurettava tapaus, kun välitän niin kovasti jostakin niinkin turhanpäiväisestä kuin vaippojen ulkonäöstä... Mutta omalla kohdallani olen todennut, että minulla menee hermot koko kestoiluun, jos vaipat ova rumia, kulahtaneita, tahraisia, huonosti istuvia tai vähänkään hankalia käyttää. Ja tuo esteettinen puoli on tosi vahvasti painotettuna. Joten kivoilla vaipoilla tämä äiti jaksaa kaikki kakkajutut aivan vihellellen!Vaipat ommeltuani pöydällä oli vielä hirmuinen kasa kaikenlaista epämääräistä PUL-tilkkusilppua. Valitsin niistä isoimmat ja ompelin kaikenlaista pientä tarpeellista. Kestositeisiin sain käytettyä herkullisia froteetilkkujanikin, joista ei oikein muuksi enää ollutkaan. Piparkakku-PULista ja keltaisesta PULista syntyi reissupussukka noille siteille. Sen yläreuna on muuten ihan suora, vaikka onnistuinkin kuvaamaan sen ihan hullusti :) Norsupussukkaan nappasin mallin Myllymuksujen vaippapussista. Tästä tuli kyllä pienempi, mutta parille vaipalle sopiva kuitenkin. Nukkekin sai kolme uutta vaippaa, jotta tytöt pääsevät juottamaan sille vettä pullosta. Yksi vaippa ei leikkeihin oikein riittänytkään... Ja tarpeettomiksi käyneistä värjätyistä pukluharsoista saumuroin kestotalouspaperia vinon pinon, kolmisenkymmentä kai suunnilleen. Leikkasin harsot neljään osaan, jolloin niistä tuli juuri sopivan kokoisia pikkupyyhintään. Nämä kaikki valmistuivat siis kaikenlaisesta ylimääräisestä ja vartavasten ostin vain nauhaa tuohon norsupussukkaan. Hinnaksi tälle läjälle tuli käytännössä vain 38 senttiä.Siteissä molemmat puolet joustofroteeta: tavallista tai bambua/tenceliä. Sisällä kosteussulkuna PUL ja lisänä muutama kerros imua. Kiinnityksenä ommeltava neppari.


Nukenvaippojen kaavaa muokkasin vähän paremmaksi kuin se eka tekemäni. Pohjana oli nytkin WeeWekan nettikaava, mutta siivekkeitä pidensin, jotta lapsikin saisi vaipan helposti puettua nukelle. Laitoin myös vähän imua vaippaan, jotta se nuken vesipullollinen pysyisi lattian sijaan vaipassa.

2 kommenttia:

  1. Tosi ihania aikaansaannoksia ja hyvin olet saanut palaset käytettyä';)

    VastaaPoista
  2. Todellaki ihania, palat kannattaa hyödyntää näköjään!

    VastaaPoista