perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tunika



Suuri Käsityö -lehden Amy Butler -teemanumerossa (2/2011) oli ihastuttavan iloisia naistenvaatteita, joista olen jo pitkään ollut aikeissa kokeilla ainakin tätä tunikaa. Tarkoitus oli ommella se värikkäistä kukkakankaista kuten alkuperäinen mallikin. Sitten joskus. Viime viikonloppuna kolusin Eurokankaassa tilkkutyökankaiden perässä ja myyjä halusi näyttää jotain pilkullista tilkkutöihin sopivaa popliinia vaatetuspuolelta. Katseeni kuitenkin nauliutui tähän keltapallolliseen kankaaseen ja unohdin samantien koko tilkkuprojektin!


Ajatuksena oli tehdä nuo tehosteet keltaisesta tai ruskeasta kankaasta, mutta kotoa ei sitten löytynytkään sopivia sävyjä. Hätähousuna en malttanut lähteä enää kangaskaupoille, joten kaivelin retrokankaitteni joukosta vihreää kukkakangasta. Ja nyt olen yhdistelmään oikein tyytyväinen. Tykkään tästä tunikamallista kovasti! Päällä ihanan huoleton ja kevyt. Ehkä teen joskus vielä sen kukallisenkin version...

15 kommenttia:

  1. Vautsi miten upea, kivat kankaat ja kaunis malli!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tunika on tosi ihana päällä ja olenkin nyt liehutellut siinä kaksi päivää. Voin suositella mallia muillekin! :)

      Poista
  2. Oi! Minä oon boikotoinut kyseistä lehteä jo pitkään huonojen kaavojen takia, mutta näemmä turhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvoin minunkaan tulee mitään Suuri Käsityöstä ommeltua, vaikka niitä lehtiä tuossa parin vuosikymmenen ajalta löytyykin. 90-luvulla siellä oli paljonkin toteuttamiskelpoista, mutta sittemmin aika vähän ainakaan omaan makuuni. Mutta kiitos äidin, mulla on noita lehtiä tosiaan useampi vuosikerta saatavilla :)

      Poista
  3. Sä ehdit jo kaavojen ja kankaiden kimppuun! Tulipas siitä kiva! Ihanaa tuo pallokangas!!

    VastaaPoista
  4. mullakin on tuo lehti, mut ei siinä noin hienoo mallia ollu :O täytyypä kattoo uusin silmin :D

    VastaaPoista
  5. Ihana tunika! Tosi kiva kangasyhdistelmä!

    VastaaPoista
  6. Hurjan paljon kivempi kun lehdessä, eipä tainnut kukkakuosi allekirjoittaneeseen iskeä. Täytynee katsoa uusin silmin alkuperäistä, tämä on tosi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuosi tosiaan vaikuttaa yllättävän paljon. Usein itse huomaan ihastuvani käsityölehdissä enemmän niihin kuoseihin kuin itse malleihin. Ja neulepaitojen kohdalla yleensä siihen kuvausrekvisiittana olevaan hameeseen, johon ei tietenkään ole edes kaavoja lehdessä :D

      Poista
  7. Minäkään en muista edes nähneeni tuollaista vaatetta siinä lehdessä. Hieno! En usko että itse osaisin tuollaista mallia pitää mutta ehkä siinä on ainesta jos vähän muokkaisi... heti lehteä etsimään! Ja edellisen postauksen kameralaukku on ihan käsittämättömän söpö, tuli vähän laukkuinnostusta itsellekin. Että hyvin inspiroiva blogi sinulla! :)

    VastaaPoista
  8. Oi, ihana! Täytyypä etsiä käsiinsä tämä lehti! Kivoista aikuisten tunikakaavoista ei totisesti ole ylitarjontaa.

    VastaaPoista
  9. Ihana tunika ja näyttää hienolta sinun päällä :)

    VastaaPoista