sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Villaa ylle


Ennen vauvan syntymää neulomani nallehaalari jäi harmillisesti pieneksi kesän aikana, joten päätin tarttua taas puikkoihin. Vauva mönkii ahkerasti meidän kylmillä lattioilla, mistä syystä halusin tehdä tällä kertaa lämpöisen ryömimishaalarin erityisesti sisäkäyttöön. Ohjeen neulottuihin potkuhousuihin löysin Suuri Käsityön numerosta 1/2014. Langantiheys ohjeessa oli sama kuin Novitan Nallessa, joten marssin markettiin ostoksille.

Pettymys oli suuri, kun Nallesta oli tarjolla suunnilleen samat värisävyt kuin tammikuussa. Olin haaveillut ruohonvihreästä, oranssista tai pirteän keltaisesta, mutta saavuin kotiin jälleen sinapin ja mintunvihreän kanssa. Vähän mielikuvituksetonta, mutta minkäs teet...

Tämä malli oli varsin helppo neulottava, joten kiireisen äidin tyyliin opettelin uuden taidon neulomisen oheen: lukemisen neuloessani. Olin näet lainannut juuri kirjastosta yli tuhatsivuisen kauan odottamani romaanin, johon on jo muitakin varausjonossa, joten kotiäidin vähä vapaa-aika piti käyttää tarkkaan hyödyksi. Neulehaalari valmistui nopsaan ja kirjakin on kohta luettu. Pikkuisen tuo oheistoiminta näkyy käsialassani, mutta en aio välittää.

Muutin alkuperäistä neuleohjetta tällä kertaa vain vähän. Yläosaa korotin ohjeesta hieman ja tietysti nuo peikkomaiset yksityiskohdat olivat oma päähänpistoni. Tämä haalari on tehty 80 cm ohjeella.


Toinenkin neuleprojekti valmistui syysviileille. Tämä villasukkaprojekti kyllä venyi ihan kiitettävästi kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta. Aloitin nämä sukat jo ennen vauvan syntymää ja ne pyörivät monta kuukautta lankakorissa loppuun saattamista odottelemassa. Nämäkin ovat Nalle-lankaa. Vuorottelin sinappia ja värikästä Taikaa, joten pääteltävää ei jäänyt liikaa. Tykkään raitasukista (mieluiten muista kuin valmiiksi raidoitetusta langasta neulotuista), mutta päättelyä vihaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti