keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Poikasen kevätvaatteet


Joululoman aikana sain aikaiseksi tehdä kuopukselle kierrätyskankaisen kevättakin. Kangas on odotellut inspiraatiota pitkään: alunperin siitä piti tulla vaunutteluhaalari vastasyntyneelle. Mutta nyt kangas on muuttunut takiksi ja ihana se on näinkin. Tänään testasin Teelikamenttenille uutta lippapipokaavaa ja valitsin testipipon värit sopimaan yhteen takin kanssa.


Takin kaavan pohjana on Ottobren Against the wind. Muutin takin hupun hiippamalliseksi (tietenkin!) ja lisäsin hihoihin piiloresorit. Myös läppätaskut vaihdoin yhteen paikkataskuun, joka ei syö kankaan kuviota liikaa.


Huppuun kiinnitin ankkakoristeen, jonka toisella puolella on heijastinsydän. Heijastinkangasta on lisäksi hihoissa ja takana, sillä toiveena on takin mahtuminen vielä syksylläkin.


 Innoistuin taas väkertelemään yksityiskohtien kanssa :) Takin vuori on veden- ja tuulenpitävää ulkoilukangasta. Ei tämä mikään tekninen takki ole puuvillakuosinsa vuoksi, mutta ainakin pienet tihkusateet ja tuulenpuuskat pysyvät takin ulkopuolella.


Piiloresorissakin on sydämellinen yksityiskohta, joka tuskin käytössä näkyy.


4 kommenttia:

 1. Ihanuus <3
  Kysymys: Onko tuo piiloresori kiinnitetty siis ensin vuorikankaan saumaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kysymys on jäänyt vallan huomaamatta. Mutta piiloresorissa on vuorikangas ikäänkuin leikattu kahteen osaan n. 10 cm ennen hihansuuta. Alempi osa ommellaan alareunastaan päällikankaan kanssa yhteen ja resori ommellaan näitä vuorikankaita yhdistävään saumaan.

   Poista