perjantai 3. helmikuuta 2017

Autoratapeitto


Nuorimmainen lapsi sai juuri isojen lasten sängyn ja siihen tarvittiin päiväpeitto. Olen myös pidemmän aikaa yrittänyt löytää lastenhuoneeseen kivaa liikennemattoa, mutta vastaan ei ole tullut yhtäkään omaa silmää miellyttävää vaihtoehtoa. Mielessä oli pyörinyt liikennematon ompelu itse ja nyt nämä kaksi ideaa yhdistyivät päässäni. Miksen ompelisi autorataa peittoon? Varsinkin, kun kuopuksen autot ja junat ovat sängynaluslaatikossa ja leikit useimmiten siinä sängyn päällä. Tarvittaessa peitto olisi helppo napata myös lattialle leikkeihin.
Pari viikkoa tuumailin peiton kankaita ja päätin tehdä kaupungin talot isän puhkikuluneista Jokapoika-paidoista. Marketin poistokorista löysin harmaan ja petroolinsinisen aluslakanan kaupungin perustaksi ja kirpputorilta kivan pilkkulakanan taustaksi. Kerrosten välissä on ohuehko vanu.


En käyttänyt applikointiin liimaharsoa, sillä joustamattomien puuvillakankaiden ompelussa se ei ole välttämätön apuväline. Kiinnitin palat pohjakankaaseen nuppineuloilla ja ompelin ensin ympäri suoralla ompeleella ja vasta sitten tiheällä siksakilla. Näin palat eivät venyneet. 


Lopuksi kirjailin muliinilangoilla pieniä yksiyiskohtia peittoon. Sadepilviä, kaistaviivoja, auringon, sydämiä jne.

3 kommenttia: