torstai 15. heinäkuuta 2010

Froteeta, froteeta...


Iiiik, ihanaisia joustofroteita! Pakko saada kaikkia kivoja ainaskin pieni pätkä! Kestovaippakaupasta ja Lasten Metsolasta saapui kotiovelle pino niin suloisia kankaita, että ne täytyi oitis ommella johonkin moniulotteisempaan muotoon. Sienet ja siilit -joustis muuntui isommalle neidille mekoksi ja pienemmälle bodyksi. Mekon kaava on oma ja siinä kanttaukset on tehty ruskeasta Tencel-joustofroteesta. Ompelin mekkoon pienet taskut ja toiseen taskuun sienen roikuskelemaan. Bodyn tein pikkuneidille ihan kunnon kasvunvaralla, heh. Kaava oli Ottobre 1/2006-lehdestä ja kokona 80. Mutta kyllä tuo vähintäänkin 86-kokoiselta vaikuttaa. Bodyn kanttaukset tavallista joustofroteeta.


Kyllä äidinkin täytyy jotain omaa saada. Metsolan ihanasta sinapinvärisestä froteesta surauttelin ihan peruspaidan. Se on siis slim fit -tyylinen nuolupaita. Kaavan nappasin Ottobre Woman 2/2006-lehdestä, mutta pidentelin sitä selvästi ja pienensin kaula-aukkoa. Kanttaus joustofroteeta.


Metsolasta hankin myös tämän ihanan Sampsukan Helikopterileijona-joustiksen. Syötävän söpöä kangasta! Harmi kyllä laadultaan selvästi Metsolan froteita heikompaa ja pohjan valkoinen lanka paistaa läpi ikävästi. Haalarin kaava on oma hyväksi havaittu ja kokona 74 kunnon kasvunvaralla. Tämä on vielä tosi iso pikkuneidille, mutta lapsethan tunnetusti kasvavat kyllä :)


Nämä kaksi haalaria olen ommellut tuolla samalla kaavalla jo kauan aikaa sitten isommalle neitokaiselle. Ruskeat velourhaalarit ovat kokoa 74 ja keltaiset joustofroteehaalarit kokoa 80. Molemmissa vuorina kierrätyspuuvillaa aarrekaapin kätköistä. Kovassa käytössä ovat olleet molemmat, mutta melko siistinä ovat pysyneet, eiköstä vaan? Nyt ne lepäilevät laatikossa odottamassa pienemmän tytön kasvamista.


Ja tässä housut pikkuneidin koekäytössä. Ehkä syksymmällä pääsevät ihan tositoimiin.

2 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita oot taas saanu aikaan! Mulla onkin sulle yks mekko, jota ei sit oikein tullu käytettyä. Se on hiukan saman tyylinen, kun toi sieni mekko.

    Ps: Sun blogi on herkku!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että sullakin on blogi!! Ihania juttuja oot tehny!

    VastaaPoista