perjantai 23. heinäkuuta 2010

Huhuileva kirjakassi


Saimme muutama päivä sitten yökyläkutsun rakkaalta ystävältäni ja aloin oitis miettiä jotakin kivaa tuliaista. Ja kun tiesin perheen käyvän ahkerasti kirjastossa, päädyin suunnittelemaan kirjastokassia. Kankaat ovat aarrekaapistani, eli kierrätyskankaita kaikki. Olen suuri Marimekon pikkoloraitafani ja meille onkin kertynyt noita Jokapoika-paitoja hirmuinen määrä. Mies käyttää niistä suurta osaa, mutta osa on ollut väärää kokoa tai mennyt ajan mittaan rikkipuhki. Nämä olen säilönyt talteen tilkkutöitä varten. Kassin sisäpuoli ja kahvat ovat entisen kotimme pöytäliinaa, samoin aplikaation tausta. Tekstin ja taustapuolen sydämen kirjoin puuvillalangalla Tilli Mössönpoika ja muita ihania -blogin inspiroimana. Vaatii kyllä ehdottomasti lisäharjoittelua tuo kirjonta, mutta kivaa oli. Toivottavasti kassi on perheelle mieluinen. Vähän kyllä hirvittää, sillä ystäväni on todella taitava käsityöihminen - ja ammatiltaan vieläpä kässänope!


Pöllöaplikaatio valmistui velour- ja samettitilkuista. Hu huu!


Kassin taustapuolella on kahdessa tilkussa mukana paitojen taskut, joten niissä voi säilyttää vaikkapa kirjastokorttia :) Tällainen sattumanvaraisen oloinen tilkkutyö vaati omaksi yllätyksekseni varsin paljon suunnittelua ja tilkkujen kieputtelua.

2 kommenttia:

  1. Ihana! Eihän tuo voi olla muuta kuin mieluinen!!

    VastaaPoista
  2. Oon itsekin ihastellut niitä Tilli Mössönpojan kirjonta juttuja. Siististi kyllä sait kirjottua ja voi kuinka hauska pöllö!

    VastaaPoista