torstai 21. lokakuuta 2010

Kangashamsterin kuukauden saalis


Kulunut kuukausi mennä hurahti lasten kanssa mummolassa kylppäriremonttia paossa. (Mies sissitteli ilman vettä ja omaa vessaa koko kuukauden ajan. Huh!). Vieläkin remontissa on loppusilaus tekemättä ja koti totisesti sen näköinen. Eilen saimme vedet ja tänään on sitten koko päivä kuurattu remonttipölyä nurkista. Sillä saralla työtä riittää vielä moneksi päiväksi... Ompelukset ovat olleet jäissä koko evakkoreissumme ajan, mutta kankaita on tullut hamstrattua senkin edestä. Äsken levittelin saalin olohuoneen lattialle ja ihastelin kankaita hetken ajan ennen niiden joutumista kutistuspesuun. Onko teillä muilla ompeluihmisillä tapana esipestä kankaat ennen ompelua? Itse pelaan varman päälle, joten pesen aina kaiken. Liian hyvässä muistissa yhä ovat teininä ommellut vaatteet, jotka olivat ensimmäisen pesun jälkeen kokoa liian pienet.


Lasten metsolan ystävämyyntiä ei kerta kaikkiaan voinut ohittaa. Sieltä tilailin muutamaa joustofroteeta sekä pilvitrikoota. Tuosta pilvikankaasta ompelin itselleni keväällä imetyspaidan ja kangasta on yhä varastossa odottelemassa. Halusin kuitenkin pätkän lisää, kun niin tykkään siitä - ja halvalla sai... Ruskea velour ja isokukkainen neulos ovat molemmat muistona Eurokankaassa piipahtamisesta.Sisko toi minulle kesällä Saksasta tilaamani sienet ja pallot. Ensimmäisen kuvan nauhatkin ovat samasta lähetyksestä. Tildan pilkkukangasta hankin myös kiiruusti pätkän, kun sellaista eteen sattui paikallisessa kangaskaupassa. Sitä kun ei kuulemma tehdä enää ja se on sopiva niin moneen.Kirppiksellä sattui eteen aivan mahtava löytö: monta vähintään metrin palaa uusia kankaita, ja hinnat paloilla 1-2€! Nappasin mukaani pallo- ja sydäntrikoot sekä raidallisen velourin. Punavalkoraidallinen joustofrotee on saunatakki, mutta siitä tullee jotakin lastenvaatetta aikanaan.Ja aarrekaappiinkin löytyi vähän lisäystä kirppiksiltä. Ihania, ihania!!!Posti oli poissaollessani tuonut myös kestovaippamateriaalia.Viime viikolla ihastuin kestovaippainfolla nimimerkki Sartzan antamaan hiippapipon ohjeeseen. Olen jo pidemmän aikaa etsiskellyt omaan makuun sopivaa myssymallia. Tavallinen pipo on jokseenkin tylsä ja itseäni ei innosta nyt niin muodikas lörppäpipokaan. Mutta tällainen tonttumainen lakki on tosi veikeä! Muuntelin ohjetta hieman meille sopivammaksi ja teinkin myssyjä sitten saman tien neljä. Ruskeat sopivat kuin nenä päähän tyttöjen talvihaalareihin. Isompi punaisista on pikkuneidille ja pienempi ensimmäinen kokeilu, josta tuli hitusen liian pieni. Tumput nitkutin isommalle tytölle langanlopusta.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kankaita!!! Voin vaan kuvitella, miten teillä kone hyrrää piiiiitkän tauon jälkeen!! Kiva, kun olette taas kotona! Jospa treffit vaikkas alkuviikosta??

  VastaaPoista
 2. Varmasti kiva päästä takaisin kotiin välillä, varsinkin kun on noin paljon ihania kankaitakin ommeltavaksi ;) Minäkin pesen aina kankaat ennen ompelua, nytkin sormet syyhyäisi jo keskiviikkona ostettujen kankaiden suuntaan mutta kuivumassa vielä ovat.

  VastaaPoista
 3. Heli: Kieltämättä ompelupuuhat kutkuttavat jo kovasti, mutta tässä on kaikenlaista tylsää tehtävää ennen noita omia harrastuksia. Pesukonekin nököttää edelleen olohuoneessa, joten kankaat odottelevat yhä esipesua.

  Anni: Tuo kankaiden esipesu kyllä välillä tuppaa harmillisesti katkaisemaan inspiraation ja ompeluinnon. Mutta ikäviä yllätyksiä sillä saa hyvin minimoitua :)

  VastaaPoista
 4. Ihania hamsterointeja! Varsinkin nuo sydän ja pallo trikoot, voi kun löytäisin itsekin! :)

  VastaaPoista