sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Nuppupeittoja


Sain aikaiseksi pari uutta nuppupeittoa TAYSin keräykseen. Tämä ylempi on perinteinen puuvillatilkuista koottu peitto (koko 40x50cm). Tilkut ovat itselleni muistoja herättäviä, sillä jokin on jäänyt yli oman vauvan peitosta, toisesta ompelin ensimmäisen haalarin esikoiselle jne. Vaaleanvihreisiin tilkkuihin ompelin piristykseksi punikkitatteja veloureista. Taustakankaana on kukkapuuvilla ja täytteenä lämpöinen polarfleece. Tämän peiton tikkasin vain keskimmäisten neliöiden ympäri ja jätin jopa reunat tikkaamatta. Ajattelin useampien tikkausten vain kovettavan peittoa liikaa.

TAYSiin oli toivottu ommeltujen peittojen lisäksi myös neulottuja/virkattuja peittoja, joten innostuin viimeistelemään tällaisen neulomukseni nuppupeitoksi. Jossakin takavuosien Suuri Käsityö -lehdessä oli ohje jännästä dominoneuletekniikasta. Dominotilkut syntyvät kulmasta kulmaan kaksi sivua kerrallaan ja aina keskimmäisten silmukoiden kohdalla kavennetaan. (Ihan tarkkaan en enää itsekään muista...) Aloitin silloin lehden ilmestyttyä suurella innolla neulomaan torkkupeittoa tuolla tekniikalla, mutta into lopahti jo parin illan jälkeen ja peitosta tuli ikuisuusprojekti kaapin perälle... Mutta nopealla aina-oikein-neuleella tuo toinen puolisko valmistui vikkelään ja lopputuloksesta tuli aika hauska! Lankana peitossa on 7-veljestä, joten päätin lisätä peittoon fleecevuorin. Ei ole sitten niin karhea pientä ihoa vasten. Fleece on mielestäni aivan ihana maatuska-aiheinen Eurokangaslöytö, josta tein syksyllä rataspeiton. Olin säästellyt loppua fleeceä hupparia tms. varten, mutta se sopi niin kivasti tähän peitteeseen, etten voinut olla käyttämättä sitä jo nyt. Peiton koko on n.65x65cm.Ensi viikko meneekin sitten talvilomareissussa, joten käsitöihin tulee pakkotauko. Itseni tuntien palaan luultavasti kotiin uusien kangashamstrausten kera :)
10 kommenttia:

 1. Onpa hienot peitot! En osaa päättää kumpi on hienompi. :-D
  Neulottu on ihanan mummomainen (hyvällä tavalla), sienipeitto taas muuten vain ihana. Tykkään sen vihreästä värimailmasta. Sienet sopii siihen kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita peittoja, marjuskan tapaan en oikein osaa päättää kummasta enempi tykkään (eikä onneksi tarvitsekaan, heh).

  VastaaPoista
 3. Oi, miten ihanat! Jospa näistä saisin inspiraatiota omaani/omiini!! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana tilkkupeitto! Ja ihanaa että ihmiset jaksavat tehdä hyvään tarkoitukseen :)

  VastaaPoista
 5. Hienot peitot, erityisesti tuosta neulepeitosta tykkään =)

  VastaaPoista
 6. Sulle ois jottain blogissani...käyppäs hakemassa!

  VastaaPoista
 7. Oi vitsi kun ihana tuo neulepeitto! Tuota tekniikkaa pitää (siis pitäisi...) soveltaa johonkin

  VastaaPoista