torstai 10. maaliskuuta 2011

Hahtuvan jämiä ja tunnustus


Talvilomamme aikana kaikki käsityöni olivat tauolla, mutta ompelemisen tilalle löysin kauan kadoksissa olleen rakkaan harrastukseni: lukemisen. Esikoisen syntymän jälkeen lukeminen on vain jäänyt - tai lähinnä romaanit ovat vaihtuneet satukirjoihin :) Olinkin aivan haltioissani kirjastossa, kun kaikilta lempikirjailijoiltani oli ilmestynyt uusia teoksia! Nyt alkulämmittelyksi lainasin vain viihdyttävää lukemista: John Irvingiä, Taavi Soininvaaraa, Ken Follettia ja Roald Dahlia. No, viimeksi mainitulta ei sattuneesta syystä ollut ilmestynyt mitään uutta, mutta hänen mainiot novellikokoelmansa kestävät hyvin uusintakierroksenkin. Kokoelmat Nahka ja Alahuuli hykerryttivät tälläkin kerralla. Suosittelen lämpimästi kaikille yllättävien käänteiden ystäville!
***
Saatuani nenäni muutaman sentin irti kirjoista silmiini osui pussillinen hahtuvalankojen jämiä. Arvelin niistä riittävän juuri ja juuri yksiin pöksyihin, joten tartuin toimeen. Tein 60cm kokoiset villahousut samalla atziinan ohjeella kuin aiemmin nämä ja nämä. Melko hyvin arvioin lankojen riittävyyden, kun jäljelle jäi vain muutama hassu haituva. Pöksyt saavat lanoliinikylvyn joskus, kun muutakin villapyykkiä syntyy, joten kuvassa ne ovat vielä melkoisen epätasaiset.
***
Ja reissun aikana olin vielä saanut tunnustuksenkin Minnariitalta. Kaunis kiitos! Tämä lämmitti todella mieltäni!!! Tunnustukseen liittyisi taas itsestä höpiseminen, mutta taidan jättää sen puolen tällä kerralla väliin. Jos jotakuta kiinnostaa, niin niitä omia "paljastuksia" löytyy varmaankin riittävästi edellisen tunnustuksen kohdalta muutama postaus takaperin ;)


Tunnustuksen haluan laittaa eteenpäin kahdelle itseäni suuresti inspiroivalle blogille:
- Pikkukiisken kotona (ahmin aina innolla kaikki kirppislöytöjen esittelyt ja ihastelen mahtavia kuosisuunnitteluja)
- Tilli Mössönpoika ja muita ihania (ihastuttavia ja todella omaperäisiä käsitöitä! Olen erityisen ihastunut kirjailuihin, joita olen tämän blogin innostamana itsekin yrittänyt opetella.)

1 kommentti: