sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Pieniä jouluvalmisteluja


Ompelin jo pari vuotta sitten kierrätyskankaista karkkikeppejä joulukoristeeksi. Tänään kaivoin ne jälleen esille ja osa niistä löysi paikkansa eteisen lampusta. Loput roikkuvat lastenhuoneen ovenkahvoissa ja naulakoissa, joista lapset saavat napata niitä leikkeihinsä.Minulla on jo useamman vuoden ollut ajatuksena ommella läjä kankaisia lahjapusseja, joita voisi kierrättää lähipiirin kesken. Se käytettyjen, lasten repimien papereiden kasa on joka joulu yhtä ahdistava näky. Jouluisia kankaita olisi kaupoissa tarjolla vaikka miten ihania, mutta tällä kertaa halusin tehdä pussit kierrätyshengessä. Näissä saivat uuden elämän kaapin perällä lojuneet entiset verhot sun muut kankaanrievut. Applikoin kaikkiin pussukoihin koristukseksi sydämen.Nämä ovat tosi kasarihenkisiä, mutta lapset varmaan tykkäävät... Pohjana oli verhokappa, jonka rimpsureunasta tuli hauskat pussinsuut.


Sampsukasta tilaamastani bambuneuloksesta huristelin pinon tiskirättejä. 30cm korkeasta täysleveästä palasta tuli viisi reilunkokoista rättiä (yksi joutui heti hommiin eikä ehtinyt mukaan ryhmäkuvaan). Olen tykännyt tosi paljon neulotuista tiskiräteistä ja nyt halusin kokeilla näitä kankaisiakin. Hyvin hoitavat tehtävänsä!

6 kommenttia:

 1. Kivat karamellit ja hienoja lahjapussukoita :)

  VastaaPoista
 2. Ihania sisustusjuttuja! Meillä mieluisimmat tiskirätit on bambufroteeta, suosittelen kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania vinkkejä sun blogissasi :)

  VastaaPoista
 4. Nuksu: Kiitos!

  Markka: Älä vaan sano, että mun pitäis tilailla lisää kankaita tämän varjolla ;D

  Minnariitta: Tosi kiva kuulla, että täältä voi saada jotain inspiraatiota :)

  VastaaPoista
 5. :D Juu ei lisää kankaita! Paitsi et mulle tulee jo kun löysin pätkän sitä ruskeaa krokoa...

  Mä voin vaikka antaa sulle pikkupalan punaista bambufroteeta jos haluat testata. :)

  VastaaPoista
 6. Harmaat ja raidalliset pussit on tosi tyylikkäitä! Voi voi, pitäisikin taas surautella uusia lahjapusseja vaikkapa juuri vanhoista jouluverhoista, kun ne aiempina vuosina 'maailmalle' laittamani pussit eivät tunnu löytävän tietään takaisin meille...

  VastaaPoista